Nachtbrakers: 08/03 met Skyrim, Sly Cooper en Dying Light

-

Je hebt weleens van die dagen dat er eigenlijk niet zoveel gebeurd is. Vandaag was zo'n dag voor mij. Het was een mooie dag, maar eigenlijk ook weer niet heel bijzonder. Ik heb dus niet zo heel veel te vertellen vandaag, maar wat ik wel heb is weer een bak aan gamenieuwtjes om met je te delen. Ga er maar goed voor zitten, want er zitten weer een aantal hele leuke tussen. Ben je er klaar voor? Ja? Oke, daar gaan we dan!

onbekend

  • Kung-Fu game Sifu heeft een update gekregen. De liefhebbers kunnen de game vanaf nu namelijk instellen op de taal Mandarijn. Wel zo leuk natuurlijk.
  • Lost Ark kwam gister ook al even voorbij tijdens de Nachtbraker en vandaag weer. De game heeft namelijk inmiddels meer dan twintig miljoen spelers wereldwijd. Lekker bezig hoor.
  • Na de aankondiging van een nieuwe Mario Strikers-game zijn een aantal dataminers eens in de bestanden van de oude Mario Strikers gedoken en daar vonden ze iets opmerkelijks in de final build van de game. Namelijk personages van gewone mensen met eigenschappen van Mario. Creepy.
  • Oplettende internetgebruikers hebben gezien dat het domein van Sly Cooper recent geüpdatet is. Dat versterkt de geruchten van een Sly Cooper game voor de PlayStation 5 alleen nog maar meer. Zie jij graag een nieuwe Sly Cooper game?
  • Mini Motorways doet het behoorlijk goed. De strategische game werd ook veel door streamers gespeeld en inmiddels heeft dat er mede voor gezorgd dat er al vier miljoen spelers zijn. Niet slecht voor zo'n relatief simpele game.
  • Ik zat dus even over het internet te struinen en kwam pardoes terecht bij een Skyrim-speler. Niet zomaar eentje, maar een oma. Ja, je hoort het goed. Een oma die Skyrim speelt en haar kijkers ook nog eens aanspreekt als kleinkinderen. Hoe leuk is dat?
  • Wellicht zit je nu midden in Dying Light 2, maar mocht je toch terug willen naar het eerste deel dan kan dat nu ook op de nieuwste consoles. Dying Light heeft namelijk een next-gen patch ontvangen. Althans, voor de PlayStation 5. Gamers met een Xbox Series X|S moeten een paar dagen langer wachten.
  • Dino liefhebbers kunnen weer aan de slag met Jurassic World Evolution 2, want de Camp Cretaceous Dinasour Pack is nu beschikbaar. Een hele mond vol, maar het komt erop neer dat er twee dinosauriërs en wat andere content naar de game komt. Mits je er een tientje voor over hebt natuurlijk.
  • Met al die grote games van tegenwoordig is het makkelijk te vergeten waar het ooit allemaal begon. Vandaag zou de grondlegger van de video games honderd jaar zijn geworden. Ralph Bear bedacht in 1969 de videogame Pong en niemand kon toen vermoeden wat dat uiteindelijk teweeg zou brengen. Hieronder zie je het eerste potje Pong op beeld.

Yep, het is tijd om het bedje op te zoeken en te zien wat morgen ons gaat brengen. Ik wens je voor nu alvast weltruste en hopelijk zie ik je hier morgen weer terug. Oh, voordat je gaat heb ik nog een liedje voor je. Vandaag eentje dat voor mij eigenlijk altijd een lekker nummer blijft. Je hebt vaak van die nummers die heel tof zijn, maar waar je ook weer snel op uitgekeken bent. Bij dit nummer heb ik dat totaal niet, het blijft eigenlijk altijd wel leuk om te luisteren. Wellicht door de mix van country en hiphop. Enfin, ik val je niet langer lastig. Tot weerziens!

Patrick Lamers Mede-eigenaar en Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord