Nachtbrakers: 08/04 met Pokémon, Elden Ring en Kirby

Geplaatst: 9 april 2022 00:00
Aangepast: 18 februari 2024 18:03

Dit is een bijzondere Nachtbraker. Toen we er voor het eerst mee begonnen hebben we het een jaar lang vol gehouden, maar een Nachtbraker maken kan soms wat intensief zijn dus is destijds besloten om tijdelijk te stoppen. Toch begon het in de eerste dagen van dit jaar weer te kriebelen en vond ik dat een terugkeer van de Nachtbraker niet kon uitblijven. Het is namelijk ontzettend leuk om te maken. Toch is het voor mij te intensief om het elke doordeweekse dag te kunnen blijven doen. Drie maanden lang heb je kunnen genieten van mijn mening, mijn hersenspinsels, mijn kijk op het nieuws van de dag. Voor nu is dit voorlopig de laatste keer. De Nachtbraker komt wel terug, maar in een andere vorm. Zoals een wijs man ooit eens zei: 'It's back to the lab again yo'. Hoe of wat weet ik dus niet, mocht je suggesties hebben dan hoor ik het uiteraard graag. Voor nu gaan we nog één keer volle bak genieten van deze laatste Nachtbraker. Let's goooo!

  • Om de één of andere reden willen sommige mensen mij dit op stream zien spelen. Ik acht de kans klein, maar er is wel nieuws over League of Legends. Riot Games gaat spelers als Jolien en Evelien namelijk enorm blij maken en spelers als ik wat minder. Binnenkort verschijnt er een nieuwe patch en deze brengt ruim 300 challenges met zich mee. Hoog tijd om dus weer eens flink wat uurtjes in die MOBA-game te pompen. Als je het wel leuk vindt natuurlijk.
  • GRATIS! Dat is waar de Nachtbraker ook wel bekend om staat. Ook vandaag heb ik daar weer nieuws over. Dit weekend kun je namelijk gratis aan de slag met New World. Is een MMORPG niet helemaal jouw ding? Dan kun je altijd nog overwegen om dit weekend je tijd te steken in Football Manager 22, die je dit weekend gratis kunt uitproberen via de Epic Games Store. Keuze genoeg dus.
  • Er is een nieuwe Pokémon beschikbaar in Pokémon UNITE. Sinds de release van de game zijn er al veel Pokémon bij gekomen, maar dat blijft doorgaan. Vanaf nu is namelijk ook Azumarril beschikbaar in de MOBA-game.
  • Als je ons een beetje volgt op Twitch, dan heb je vast mijn perikelen in Metroid Dread wel gezien. Doordat ik steeds een week moest wachten voordat ik verder kon spelen, moest ik er iedere week eerst weer even in komen. Desalniettemin hebben we de game inmiddels wel op stream uitgespeeld. Toch brengt Nintendo mij in verleiding de game weer op te gaan pakken, want er is een gratis update uit die niet één, niet twee, maar drie nieuwe gamemodi naar de game brengt; Boss Rush, Survival Rush en Dread Rush. Om je een beetje staande te kunnen houden in al die nieuwe modi verschijnt er ook een Practice modus. Kun je eerst lekker oefenen.
  • Als je schattige Kirby-plaatjes als avatar op je Nintendo Switch wil, dan moet je de komende tijd veel uitdagingen gaan halen. Je kunt namelijk tot 5 mei avatars scoren die zijn gebaseerd op Kirby and the Forgotten Land. En ze zijn natuurlijk super cute, want het is Kirby.
  • Vroeger was alles beter is een veelgehoorde kreet, maar is dat ook echt zo? Bij Siactro denken ze in ieder geval van wel. Beter gezegd; ze hebben zelfs een game aangekondigd die zou uit het Nintendo 64-tijdperk lijkt te komen. Als je niet beter wist zou je bij het bekijken van onderstaande trailer haast denken dat je naar een soort rip-off van Banjo-Kazooie zit te kijken. Euh, nou ja dat is het dus ook.
  • Er gaat bijna geen dag voorbij of Elden Ring komt in de Nachtbraker ter sprake, maar dit is wel het meest bizarre wat ik ben tegengekomen over deze game. Ik weet dat er veel gekke mensen bestaan op deze aardkloot. Ik bedoel kijk maar naar Rudy. Zo bestaan er blijkbaar ook mensen die gek zijn op voeten, maar goed iedere gek z'n gebrek laten we maar zeggen. Maar dan is er ook nog de overtreffende trap; mensen die een speciale Steampagina inrichten om alle voeten die in Elden Ring te zien zijn bij elkaar te verzamelen in een draadje. Je moet er maar de tijd voor hebben, maar geloof me; ze bestaan...
  • Het hoge woord is er uit. Will Smith is de komende tien jaar niet welkom bij de Oscars. Dit heeft alles te maken met zijn knokpartijtje met Chris Rock tijdens de evenement. Volgens ingewijden komt deze beslissing aan als een klap in het gezicht van Will. Toch als je het van de zonnige kant bekijkt is hij niet benoemd tot Bad Boy For Life. Hij is namelijk slechts tien jaar verbannen van de Oscars. Ach wat was die laatste pun slecht, het spijt mij.
  • Japan is toch wel het land van de onbegrensde mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt daar gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een console als de SNES. Klinkt niet heel gek toch? Maar dan in de vorm van een broodrooster. Begint al ergens op te lijken. En die kun je als doe-het-zelfpakketje kopen en vervolgens in elkaar sleutelen. Bizar.

Dat was hem dan. Dames en heren, het was mij weer een waar genoegen. Ik heb ontzettend genoten van het maken van al deze Nachtbrakers en beloof je dat het in een andere - wellicht nog betere - vorm terugkomt. Dan kunnen we deze Nachtbraker natuurlijk maar op één manier afsluiten en dat is met een liedje. Geniet ervan. Blijf in de tussentijd natuurlijk de website in de gaten houden, want je weet maar nooit wanneer het nieuwe format opduikt. Tot dan!

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord