Netflix opent nieuwe game studio in Helsinki

Geplaatst:
Aangepast: 11 februari 2024 18:40

Netflix richt een interne gamestudio op in Helsinki, Finland. Het bedrijf kondigde aan dat deze zal worden geleid door Marko Lastikka, voormalig Zynga- en Electronic Arts-directeur, als studiodirecteur.

"Dit is een volgende stap in onze visie om een gamestudio van wereldklasse te bouwen die een verscheidenheid aan verrukkelijke en diep boeiende originele games - zonder advertenties en zonder in-app aankopen - naar onze honderden miljoenen leden over de hele wereld zal brengen," schreef Amir Rahimi, Netflix's VP van gamestudio's, in een blogpost waarin hij de lancering van de studio aankondigde. Rahimi kwam in november 2021 bij Netflix, nadat hij president van games voor Scopely was; daarvoor was hij SVP en GM van FoxNext. Netflix is afgelopen zomer begonnen met het aanbieden van games en heeft nu meer dan twee dozijn titels in zijn catalogus. Het idee is dat de spelletjes, die deel uitmaken van de kerndienst voor videostreaming, het aantal terugkerende klanten verminderen en hun waarde verhogen. De interne gamestudio in Helsinki wordt de vierde studio van Netflix, nadat het drie indie gamestudio's heeft overgenomen: Night School Studio, bekend van de bovennatuurlijke mysterie-avonturentitel "Oxenfree"; Next Games, een eveneens in Helsinki gevestigde ontwikkelaar van mobiele games, met titels als "Stranger Things: Puzzle Tales" en twee titels gebaseerd op AMC's tv-serie "The Walking Dead"; en Boss Fight Entertainment ("Dungeon Boss").

Netflix game studio1
Netflix

De nieuwe game studio van Netflix in Helsinki, Finland wordt momenteel opgericht.

Bron: Netflix

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord