Next-gen Xbox wordt handheld, verschijnt in 2026

Geplaatst: 6 februari 2024 20:12

Naar verluidt komt er in 2026 een next-gen Xbox op de markt. Dit wordt onder andere een handheld console.

Geruchten suggereren dat een next-gen Xbox console gepland staat voor een lancering in 2026, waarbij Microsoft naar verluidt twee SKU's plant: een traditionele high-end console en een Switch-achtige handheld. Ondanks zorgen onder Xbox-fans over de toekomst van Xbox in de consolebusiness, stelde Microsofts gamebaas Phil Spencer hen gerust met de belofte van meer details in een komende bedrijfsupdate. Hoewel details over de next-gen apparaten schaars zijn, beweert Xbox-communitylid Magg inzicht te hebben in deze plannen. Hij laat tijdens de XNC Podcast weten dat er dus onder andere een handheld Xbox console onderweg is. Jez Corden, een betrouwbare Xbox-journalist, wees ook op Microsofts toewijding aan de console. Hoewel Phil Spencer het belang van Xbox-consoles benadrukte, roepen recente ontwikkelingen zoals Bethesda's games die mogelijk beschikbaar worden op PlayStation vragen op.

Hoewel het vooruitzicht van een handheld Game Pass-apparaat een bijzondere ontwikkeling kan zijn, is het wachten op een officiële bevestiging van Xbox.

Bron: XNC Podcast
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Avatar Jolienmauritsz
Jolienmauritsz

7 februari 2024 om 08:47

@Zenigame Ga jij deze in huis halen als die uitkomt? :p

Avatar ZenigameDirect
ZenigameDirect

9 februari 2024 om 14:02

@Jolienmauritsz Hoewel ik het concept heel tof vind, waarschijnlijk niet. Ik heb ook nog steeds geen Steam Deck gehaald om dezelfde reden: Nintendo's IP's trekken me meer en ik heb nog genoeg oude games te spelen. Ik laat deze dus nog even liggen.

Jij wel?

Avatar Jolienmauritsz
Jolienmauritsz

14 februari 2024 om 08:07

@ZenigameDirect Waarschijnlijk ook niet. Net als jij trekken Nintendo IP's mij meer, maar Game Pass op een handheld platform lijkt mij wel interessant. Voor nu ook in ieder geval genoeg backlog om doorheen te woekeren en ben daar denk ik voorlopig wel zoet mee :D

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord