Nintendo plant productieverhoging van de Switch

Nintendo is een productieverhoging voor de Nintendo Switch aan het plannen. Ondanks het feit dat de console inmiddels al zes jaar geleden is uitgekomen.

Na zes jaar verwachten velen dat de Nintendo Switch toch wel bijna aan het einde van zijn levensduur is gekomen, maar Nintendo lijkt daar anders over te denken. Na de afgelopen jaren, waarin het lastig was om consoles te produceren in verband met onderdelentekorten, gaat de uitgever nu toch meer Switches produceren. Tijdens de corona pandemie was de laatste console van Nintendo zo populair dat hij bijna niet meer te krijgen was. Dit had ook te maken met de belemmerde productie, maar ook tweedehands deed de console het heel goed. Naar verluidt gaat Nintendo vanaf april voluit voor de productie van de Switch. Volgens anonieme bronnen die met Bloomberg spraken, heeft Nintendo zijn productiepartners op de hoogte gebracht van de plannen om een groter aantal consoles te verschepen. Leidinggevenden van Nintendo geven aan dat de daling van vorig jaar het gevolg was van een tekort in aanbod, niet van een afname van de vraag.

Nu heeft Nintendo dit jaar ook wel grote games op de planning staan, zoals Fire Emblem Engage en waarschijnlijk ook The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, die zelfs een eigen Switch model krijgt. Bovendien heeft de console al lang de naam van de beste handheld console om een groot aanbod aan indiegames te spelen. Hierdoor heeft de console alleen maar meer aandacht gekregen. En die reputatie zal waarschijnlijk niet verdwijnen. Begin deze maand maakte de uitgever nog bekend dat de Nintendo Switch beter verkoopt dan de Game Boy, die in zijn levensspan 118,69 miljoen keer werd verkocht. De Nintendo Switch is inmiddels 118,99 miljoen keer verkocht.

In april dit jaar gaat Nintendo dus extra veel Nintendo Switches produceren. Denk jij dat de hoge verwachtingen van de uitgever voor hun console terecht zijn?

BRON Bloomberg

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?