Nintendo's WiFi Connection deels tegen betaling

Geplaatst: 23 februari 2008 12:59
Aangepast: 10 mei 2018 15:32
-

Zowel bij de Xbox 360 als bij de PlayStation 3 zijn de online mogelijkheden geliefd. Xbox Live wordt door menig gamer als erg goed ervaren, en het feit dat voor het PlayStation Network niet bètaald hoeft te worden, maakt het voor de meeste gamers ook een fijne online mogelijkheid. Ook Wii-titels kunnen gratis online gespeeld worden, maar tot op heden zijn er maar weinig games die gebruik maken van de WiFi Connection, en tevens werkt het online gamen niet geweldig op de Wii, onder andere door de zogenaamde 'friendcodes'.

Om toch ook een goed online netwerk te kunnen creëren wil Nintendo een deel van de Nintendo WiFi Connection tegen bètaling gaan aanbieden. Dit kondigde Nintendo aan op de Game Developers Conference. Door voor bepaalde diensten bij bepaalde games geld te vragen, hoopt de gigant de online functionaliteiten zodanig te kunnen uitbreiden en aanpassen, dat ook de online dienst van de Wii het gebruiken waard is.

Om consumenten goed te kunnen inlichten, zal Nintendo hoesjes gaan voorzien van blauwe en rode WiFi Connection-logo's, waarbij onder het rode logo de tekst 'Wii Pay & Play' zal staan. Games met het blauwe logo zullen gratis online functionaliteiten hebben, voor de online functies van games met een rood logo zal bètaald moeten worden. Welke games het rode logo zullen krijgen of hoe alles precies in z'n werk zal gaan weten we nog niet, maar zodra er meer bekend is, lees je het hier.

Lees meer