Ook bij People Can Fly vliegen er mensen uit

Geplaatst:

Het lijkt bijna een trend te worden bij ontwikkelaars in 2024: personeel ontslaan. Ook bij de Outriders studio People Can Fly gaan er ontslagen vallen.

In een e-mail naar Kotaku werd aangekondigd dat meer dan 30 mensen hun baan kwijt gaan raken bij de studio. De ontwikkelaar belooft hun ex-medewerkers zo goed mogelijk te helpen tijdens de overgang. In de e-mail geeft directeur Adam Alker een reden voor het ontslag van een groep werknemers. Hij zegt dat dit te wijten is aan 'een krimpend budget en een kleinere reikwijdte van een onaangekondigde game met de codenaam Project Gemini, die zal worden uitgegeven door Square Enix'. De ontwikkelaar haalt 20 mensen van dit project af, maar die mensen blijven wel bij het bedrijf werken. Een tijd geleden kwam de door People Can Fly uitgegeven game Bulletstorm VR uit. Helaas is de lancering van die game niet bepaald soepel verlopen. Er volgde een verklaring van de uitgever en ontwikkelaars waarin ze beloven dat de problemen die spelers aankaarten op worden gelost.

Helaas is dit niet de eerste keer dat er dit jaar ontslagen vallen bij een studio. Deze week werd ook bekend dat Black Forest Games 50% van het personeel gaat ontslaan.

Bron: Kotaku

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Outriders

Series

-

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

1 april 2021

Ontwikkelaar

People can fly

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord