Opnieuw massaontslag bij Unity, 600 mensen op straat

-

De zaken gaan niet goed bij ontwikkelaar Unity. Volgens The Wall Street Journal is er een massaontslag bij het Deens-Amerikaanse bedrijf gaande.

Misschien zegt Unity je niet direct iets, maar het bedrijf heeft de basis gelegd voor een grote hoeveelheid games. Denk hierbij aan games als Angry Birds, Kerbal Space Program, Rust en Valheim. Unity is namelijk de game-engine waarmee deze games zijn ontwikkeld. Toch verkeert het bedrijf momenteel in zwaar weer, aangezien er momenteel een massaontslag bezig is. Maar liefst zeshonderd medewerkers hebben te horen gekregen dat zij uit kunnen kijken naar een andere baan. Dit komt neer op zo'n acht procent van het totale personeelsbestand.

Daarnaast heeft deze beslissing ook effect op de kantoorpanden van het bedrijf. De helft van de kantoren wordt door het ontslag gesloten. Dit is inmiddels de derde ontslagronde binnen een jaar, want eerder werden er in januari al driehonderd en in juni tweehonderd mensen op straat gezet. CEO John Riccitiello ziet het allemaal niet zo somber in. Volgens hem zorgt deze derde ontslagronde ervoor dat ze zich klaar kunnen maken om als bedrijf groter te worden.

Unity massaontslag1

Het is te hopen dat dit de laatste grote ontslagronde voor het bedrijf is.

Patrick Lamers Mede-eigenaar en Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord