Phil Spencer vindt onderzoek naar Xbox' Activision deal logisch

Geplaatst:
Aangepast: 11 februari 2024 17:36

Begin dit jaar kondigde Xbox aan Activision Blizzard over te nemen. Het leidde tot veel ophef en Phil Spencer vindt het logisch dat de deal zorgvuldig onderzocht wordt.

Het is één van de grootste overnames in de historie van de game-industrie: Xbox die Activision Blizzard overneemt. De miljardendeal zorgde voor veel ophef, onder andere bij Sony. Ondanks dat de deal in januari al werd gedaan, wordt er nog steeds onderzocht of de deal wel toegestaan is. Volgens Phil Spencer is dat niet meer dan normaal, maar heeft hij er alle vertrouwen in dat de deal goedgekeurd wordt door de autoriteiten die erover gaan. Eén van de grootste struikelblokken voor de deal is wat er gaat gebeuren met de Call of Duty-franchise. Spencer heeft eerder al aangegeven dat zij Call of Duty net zo willen behandelen als met Minecraft, die ook gewoon speelbaar is en blijft op andere platformen.

Wanneer de deal eindelijk echt rond is, is nog niet bekend. Spencer reist veelvuldig de wereld over om uitleg te geven over deze deal. Zo is hij vaak te vinden in Brussel, Londen en de Verenigde Staten om over de overname te praten.

Bron: Wall Street Journal Live
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord