PlatinumGames koopt rechten Wonderful 101

-

Nintendo heeft de rechten van The Wonderful 101 van de hand gedaan. De nieuwe eigenaar van deze franchise is geen onbekende, want dat is namelijk de ontwikkelaar die eerder al verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de game; PlatinumGames.

Ken je The Wonderful 101 nog? Ergens in augustus van het jaar 2013 verscheen deze actie avonturen game voor de Nintendo Wii, maar een echt groot succes werd het niet. Toch bleek tijdens een The Wonderful 101 Kickstarter campagne dat er wel voldoende animo was voor een heuse Remastered versie van de game. De hernieuwde uitgave verscheen in mei 2020 voor de Nintendo Switch, maar kon uiteindelijk ook geen echte potten breken.

Dat weerhoudt PlatinumGames er echter niet van vertrouwen in de franchise te houden. Zoals te zien is in de officiële documenten op de website van de United States Patent and Trademark Office (USPTO), worden de rechten overgedragen van Nintendo aan PlatinumGames. In het verleden gingen er al wat geruchten rond dat PlatinumGames de rechten over zou nemen, maar echt concreter dan de rechten voor het uitbrengen van The Remastered versie werd het niet. Tot nu dan. Wat de ontwikkelaar van plan is met de rechten is echter niet duidelijk. Wellicht dat we a la de dalmatiërs een The Wonderful 102 mogen verwachten in de toekomst.

Ben jij blij dat de rechten van The Wonderful 101 nu in handen zijn van PlatinumGames en zie jij graag een nieuw deel in de franchise verschijnen?

Bron: USPTO
Patrick Lamers Mede-eigenaar en Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Wonderful 101

Ontwikkelaar:

PlatinumGames Inc.

Uitgever:

Nintendo

Release:

23 augustus 2013

Reviewscore:

Platforms:

Wii U
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord