PlayStation CEO Jim Ryan gaat met pensioen

Geplaatst: 28 september 2023 18:10
-

Jim Ryan houdt het binnenkort voor gezien bij PlayStation. Na dertig jaar trouwe dienst is het voor Jim tijd om eens lekker te gaan genieten van het leven, een leven waarin hij zich niet druk hoeft te maken over het al dan niet mislopen van Call of Duty.

Het begon voor Jim allemaal in 1994, toen hij bij Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) aan de slag kon en al snel zijn weg naar de top werkte. Er zijn maar weinig mensen die zich ooit President van SIEE, Head of Global Sales and Marketing bij SIE en Deputy President of SIE mogen noemen, maar Jim is er één van. Sinds 2018 bekleedt hij de rol van SIE President en CEO, en in de ogen van menig Xbox fanboy ook de functie van meester zeurkous.

Inmiddels weet men bij Xbox ook al dat Jim er de brui aan gaat geven en Phil Spencer is er dan ook als de kippen bij om Jim wat lovende woorden toe te schuiven op X, al is het maar om Jim te bedanken voor zijn felle strijdkracht als concurrent.

Afijn, Jim heeft nog heel eventjes te gaan. Pas in maart 2024 is hij van plan om zijn bureau leeg te ruimen. Tot die tijd gaat Sony Group Corporation President, COO en CFO Hiroki Totoki hem helpen met het op orde stellen van de nodige zaken.

Bedankt, Jim. Dankzij jou heb ik het afgelopen jaar in ieder geval genoeg te schrijven gehad. Nu maar hopen dat Xbox je lokale geranium retailer niet gaat opkopen.

Bron: Sony Interactive
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord