Riot Games betaalt tien miljoen euro wegens discriminatie

Geplaatst: 3 december 2019 12:40
Aangepast: 3 december 2019 12:41

Riot Games moet tien miljoen euro betalen wegens discriminatie. De studio moet dit bedrag betalen aan haar vrouwelijke werknemers via een regeling.

Riot Games werd al een tijdje beschuldigd van discriminatie tegen vrouwen. De ontwikkelaar van de bekende MOBA-game League of Legends werd vorig jaar door meerdere medewerkers aangeklaagd wegens seksisme. Volgens de aanklagers heerste er een ongezonde bedrijfscultuur waarbij vrouwen benadeeld en buitengesloten werden en ook structureel minder betaald kregen. Dit leidde er eerder dit jaar toe dat verschillende Riot Games-medewerkers in protest gingen en een zogeheten "walkout" organiseerden. Afgelopen augustus is de rechtszaak tegen Riot Games tot een einde gekomen. Uit deze rechtszaak is gekomen dat de studio via een regeling in totaal zo'n tien miljoen euro moet betalen aan gedupeerde vrouwelijke werknemers.

Bron: Los Angeles Times
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord