Second Extinction vroegtijdig uitgestorven

Geplaatst:

Second Extinction - de co-op first-person shooter met killer dino's - gaat de Early Access niet verlaten. De game sterft vroegtijdig uit.

Ontwikkelaar Systemic Reaction geeft hiervoor meerdere redenen. Om te beginnen is Second Extinction niet het commerciële succes gebleken waar wel op gehoopt werd. Ja, de shooter is geliefd door de community, maar het heeft niet genoeg inkomsten weten te genereren. Daarnaast kampt de nieuwe build van Second Extinction met een aantal gamebreaking issues. Het kost de ontwikkelaar te veel tijd en middelen om deze eruit te kunnen werken. Second Extinction wordt van de online stores verwijderd, maar de game blijft nog even speelbaar. Echter, wanneer de servers van de game ergens volgend jaar worden platgegooid, dan stopt het bestaan van de first-person shooter. Of Systemic Reaction hier nog een stokje voor gaat steken middels een singleplayer-modus, is vooralsnog niet bekendgemaakt.

Check hier onze preview van Second Extinction.

Second Extinction is nog (tijdelijk) beschikbaar voor de pc en Xbox-consoles.

Bron: Systemic Reaction
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Second Extinction

Series

-

Uitgever

Systemic Reaction

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Xbox One, Xbox Series

Releasedatum

13 oktober 2020

Ontwikkelaar

Systemic Reaction

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord