Sony onthult VR-headset voor PlayStation 5

Geplaatst: 24 februari 2021 10:15

Ook de nieuwe generatie PlayStation-console krijgt VR-ondersteuning. Sony onthult namelijk de komst van een VR-headset voor de PlayStation 5.

PlayStation VR was een belangrijk onderdeel van de PlayStation 4. De PSVR headset, die eind 2016 in Nederland op de markt kwam, krijgt nu op de PlayStation 5 een opvolger. Middels een blogbericht laat Sony weten dat er een nieuwe VR-headset onderweg is naar de nieuwe console. Veel details zijn er nog niet bekend over deze nieuwe headset, maar Sony geeft wel aan dat deze slechts met één kabel aan te sluiten is op de PlayStation 5. Ook komt er een speciale nieuwe controller voor de VR-headset. Deze nieuwe controller bevat een aantal van de belangrijkste functionaliteiten van de PlayStation DualSense-controller.

De PlayStation VR-headset voor de PlayStation 5 heeft nog geen releasedatum, maar verschijnt in ieder geval niet in 2021.

Bron: Sony
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord