Sony toont PlayStation 5 PlayStation VR controller

PlayStation presenteert een nieuwe PlayStation VR-controller voor de PlayStation 5. Deze controller staat volledig in het teken van innovatie en sluit goed aan op de functionaliteiten die de PlayStation DualSense momenteel ook te bieden heeft.

onbekend

Eerder kondigde Sony PlayStation al aan te werken aan een next gen-versie van de PlayStation VR. Deze next gen-versie voor de PlayStation 5 komt met een betere resolutie en een methode waardoor je nog slechts gebonden bent aan één snoer voor connectiviteit. Nu toont PlayStation echter ook een nieuw setje controllers voor de next gen-versie van de PlayStation VR. Deze nieuwe controllers dienen over de handen geplaatst te worden. Beide "ballen" bevatten een controller die in de hand vastgehouden dient te worden, hierop zijn meerdere buttons, triggers en een analoge stick te vinden.

Deze PlayStation VR-controller komt tevens met een aantal vernieuwingen die de immersie van VR-games moet vergroten. Zo zijn de controllers voorzien van Adaptive Triggers, Haptic Feedback en een Tracking Ring, door deze ring is de PlayStation VR in staat om te weten waar de controller zich precies begeeft. Daarnaast zit er Finger Touch Detection in verwerkt waardoor je niet eens meer fysieke knopjes hoeft in te drukken.

De next gen-versie van de PlayStation VR voor de PlayStation 5 kent helaas nog geen releasedatum. Wel weten we dat deze PlayStation VR-versie in ieder geval niet in 2021 verschijnt.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?