Sony trekt stekker uit Driveclub

Geplaatst:

Sony trekt de stekker volledig uit Driveclub. De servers gaan volgend jaar down en binnenkort is de game ook niet meer te downloaden.

Driveclub had eigenlijk een launchtitle voor de PlayStation 4 moeten zijn, maar werd helaas uitgesteld. In 2014 zag de game eindelijk het levenslicht, maar de racegame had toch opstartproblemen. In 2016 besloot Sony de studio achter de game, Evolution Studios, te sluiten en de updates voor de game te staken. Nu trekt Sony volledig de stekker uit de game. Vanaf 31 maart 2020 gaan de servers voor Driveclub, Driveclub VR en Driveclub Bikes offline. Het is dan niet meer mogelijk om de online functionaliteiten van de game te gebruiken. De game is dan nog wel offline te spelen, maar Driveclub draaide vooral om de online community en het multiplayergedeelte. Vanaf 31 augustus 2019 worden de games ook niet meer verkocht. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om Driveclub en alle bijbehorende DLC via de PlayStation Store aan te schaffen.

Driveclub is momenteel speelbaar op de PlayStation 4. Helaas is het vanaf 31 maart 2020 niet meer mogelijk om de game online te spelen en vanaf 31 augustus 2019 wordt de game ook niet meer verkocht.

Bron: Sony
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Driveclub

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 4

Releasedatum

8 oktober 2014

Ontwikkelaar

Evolution Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord