Steam waarschuwt, je koopt een licentie, geen game

-

Valve heeft in de Steam-winkel een nieuwe melding toegevoegd die duidelijk maakt dat je geen eigenaar wordt van de games die je koop, maar alleen een licentie krijgt om ze te spelen. Dit is onderdeel van een bredere trend in de game-industrie.

De aanpassing volgt op een nieuwe Californische wet die digitale platforms verplicht om klanten te waarschuwen dat ze slechts een licentie aanschaffen. Dit is geen verrassing, aangezien de industrie steeds meer verschuift naar een "huurmodel" met services zoals Game Pass en PlayStation Plus. Gamers hebben hierdoor toegang tot een enorme bibliotheek aan games, maar bezitten de titels niet meer echt. Valve lijkt hierop in te spelen door deze transparantie toe te voegen. De wet treedt in 2024 in werking, maar Valve is er dus vroeg bij.

Steam Store

Het is duidelijk dat we in de toekomst steeds vaker toegang hebben tot games, maar ze niet meer volledig bezitten. Hoe sta jij tegenover deze ontwikkeling? Let us know!

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Reacties
Avatar Anita
Anita

13 oktober 2024 om 12:07

(bijgewerkt)

Dit is natuurlijk al jaren aan de orde en staat al aangegeven mits je de moeite neemt om de
licentieovereenkomst te lezen. Ze zijn nu alleen verplicht het duidelijker aan te geven, wat ik begrijp want het is verbazingwekkend om te zien hoe weinig mensen ervan op de hoogte zijn. De games via digitale platformen zoals Steam, Ubisoft Connect ect. zijn nooit volledig in ons bezit geweest. Het blijft natuurlijk wel zuur als je toegang tot een game kwijtraakt en dat gebeurt momenteel regelmatig. En dat is nu net het probleem. Ze kunnen beter regelen dat een offline modus verplicht wordt.

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord