Check hier alle The Game Awards 2023 content

Tech: De nieuwe PlayStation 5 modellen zijn kleiner

Of we het de PlayStation 5 Slim kunnen noemen, daar valt nog over te discussiëren, maar hier zijn in ieder geval de nieuwe modellen van de PS5!

PlayStation geeft via hun gelijknamige blog de details vrij over de nieuwe modellen. Het eerste wat opvalt is dat de nieuwe PlayStation 5 modellen een stuk kleiner zijn. Qua volume is de PS5 ongeveer 30% gekrompen en ook is de console wat overmatig gewicht kwijt. De nieuwe PlayStation 5 modellen maken gebruik van een Ultra HD Blu-ray Disc Drive. Wat bijzonder is aan dit snufje, is dat spelers deze disc player handmatig eraf kunnen halen - of juist kunnen aansluiten. Als je dus de PS5 Digital Edition aanschaft, kun je op een later moment de Ultra HD Blu-ray Disc Drive kopen en installeren. Verder kunnen allebei de varianten genieten van 1TB aan SSD-geheugen.

Langzamerhand worden de nieuwe modellen toegevoegd aan het inventaris van menig tech-winkel en uiteindelijk - wanneer de oude collectie aan PlayStation 5's zijn uitverkocht - wordt het nieuwe model de standaard voor de toekomstige PlayStation 5 line-up. Qua prijs hoef je dus geen meevallertjes te verwachten, want de nieuwe PlayStation 5 modellen gaan voor de hoofdprijs. De PS5 Digital Edition gaat je €450,- kosten en de PS5 met de Ultra HD Blu-ray Disc Drive heeft een adviesprijs van €550,-. Verder kun je nog meer aankopen doen wanneer je Sony's console verticaal wil neerzetten. Er komt namelijk een verticale stand uit voor de PlayStation 5 die je ongeveer €30,- gaat kosten. Tot slot zien we dat er nieuwe PlayStation 5 covers in de maak zijn en die arriveren in begin 2024 voor een adviesprijs van ongeveer €55,-.

De nieuwe PlayStation 5 modellen komen in de winkels te verschijnen vanaf november. Een exacte datum is vooralsnog niet bekendgemaakt.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?