Tech: GeForce RTX 4090 aangekondigd

Nvidia brengt binnenkort de nieuwe GeForce RTX 4090 videokaart uit, die het nieuwe topmodel moet worden in de nieuwe line-up. Later komen er ook RTX 4080-gpu's bij.

De GeForce RTX 40-videokaarten worden gemaakt met de nieuwe Ada Lovelace-architectuur. De GeForce RTX 4090 moet het echte vlagschip van de serie worden, met een behoorlijke prijs van 1959 euro. De 4090 beschikt over een 16.384 CUDA-cores met een baseclock van 2,23GHz en een boostclock van 2,52GHz. De videokaart met 24GB GDDR6X-geheugen en een geheugenbus van 384bit. Volgens Nvidia is deze nieuwe videokaart 'tot twee keer sneller dan de RTX 3090 Ti is in huidige games'. Naast het vlagschip brengt Nvidia ook met twee RTX 4080-varianten voor 1469 en 1099 euro.

De Nvidia GeForce RTX 4090 videokaart komt uit op 12 oktober en de 4080-varianten kunnen we verwachten in november.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?