Check hier alle The Triple-i Initiative content

Tech: Hyperkin komt met een Sega Genesis op zakformaat

Geplaatst: 10 januari 2024 10:25
Aangepast: 2 februari 2024 17:25

Leuk joh, zo'n Nintendo Switch of een handheld gaming pc - waarvan er steeds meer verschijnen - maar wie in de jaren '90 niet zo'n Nintendo fanboy was, zwoer trouw aan Sega. Het is voor deze groep mensen dan ook telkenmaal als een dolksteek wanneer er een nieuw draagbaar apparaat op de markt verschijnt waar geen Sega op staat. Bij Hyperkin werken waarschijnlijk enkele van deze mensen. Zij komen namelijk ein-de-lijk met een handheld voor Sega Genesis games: de Mega 95.

Sterker nog, er gaan letterlijk Sega Genesis cartridges in het apparaat. Je kunt dus je oude collectie Sega-games van zolder halen, even afstoffen en regelrecht in de bovenkant van Hyperkins apparaat frommelen en presto! Voor je het weet erger je jezelf weer aan Ecco the Dolphin, maar dan op een vijf inch display, welke zowel 4:3 als 16:9 beeldverhouding ondersteunt. Volgens Hyperkin moet de ingebouwde batterij er zelfs voor zorgen dat je jezelf tien uur lang aan Ecco kunt ergeren.

Hyperkin Mega 95
Hyperkin

Speel je toch liever op een groter scherm en heb je geen zin om via een hoop omwegen je oude Genesis - of Mega Drive - aan de praat te krijgen? Ook geen probleem. Hyperkin heeft namelijk ook een docking station in de maak. Daar kun je dan je handheld mooi in zetten en tegen je 65 inch televisie schelden omdat Ecco the Dolphin je zo mateloos irriteert.

Wat de Mega 96 gaat kosten en wanneer deze lanceert, dat is nog onduidelijk. Uitgaande van Hyperkins SNES-handheld moeten we rekening houden met ongeveer $120.

Bron: Hyperkin
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord