Tech: Xbox gaat voor groen met de Velocity Green controller

Geplaatst:
Aangepast: 18 februari 2024 20:34

Hoe laat je tegenwoordig zien dat je echt vreselijk ecologisch bent met je clubje tech-goeroes? Maak je hardware zo groen als groen kan zijn. Maar dan niet alleen figuurlijk. Doe dat vooral ook letterlijk, zoals Microsoft, die met de zojuist aangekondigde Velocity Green controller laat merken dat het echt heel veel om de aarde geeft.

Of ja, het kan ook zijn dat Microsoft Xbox groen gewoon een blits kleurtje vindt. Waarom zou men anders al aan groene highlights zijn begonnen voordat Groene Greta ons allen betichtte van totale destructie? Maar goed, wat de reden ook is, Velocity Green is - zoals ze dat zo mooi zeggen in het Amerikaans - een 'safe bet'. Lekker inclusief, lekker ecologisch verantwoord. Gewoon lekker. Zelfs Razer doet een duit in het zakje door een Velocity Green oplaadstandaard voor je controller aan te bieden. En dat voor nog geen veertig dollar.

Velocity Green Xbox controller
Microsoft Xbox

Wat volgens Microsoft ook heel lekker is zijn de grandioze features die deze Velocity Green Xbox controller rijk is. Niet alleen heeft dit stukje hardware bobbeltjes en ribbeltjes op plekken waarvan je nooit zou verwachten dat deze grip missen, maar de hybrid D-pad is ook rete-accuraat, om over de batterijduur nog maar te zwijgen. Volgens het Xbox Wire persbericht kan deze namelijk oplopen tot maarliefst 40 uur. Zo zo...

De Velocity Green Xbox Controller is vanaf nu verkrijgbaar via de Microsoft Store voor de bekende prijs van €59,99, al zullen de bekende retailers niet lang achterblijven.

Bron: Xbox Wire
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord