Trailer: De game voor slechthorenden: Harmonium The Musical

Geplaatst: 12 december 2023 11:05
Aangepast: 12 december 2023 20:46
-

We staan er misschien niet altijd even goed bij stil, maar het feit dat we dingen kunnen horen is geweldig. In menig review tippen we het audiovisuele aspect aan als een plus- of minpunt, puur omdat een goede audio-ervaring het verschil kan maken tussen een goede game of een matige. Maar niet iedereen hoort dingen even goed. Sommige mensen horen zelfs niets, en deze personen vissen dus vaak achter het net wanneer ze op zoek gaan naar een game die rekening houdt met deze beperking. Daarom dat The Odd Gentlemen hebben besloten om een game te ontwikkelen voor deze doelgroep: Harmonium The Musical.

In Harmonium The Musical kampt protagoniste Melody Macato namelijik met hetzelfde probleem. Ze is op jonge leeftijd doof geraakt en dat heeft haar beoogde muzikale carrière behoorlijk overhoop gehaald. Maar haar handicap houdt haar niet tegen. Integendeel, Melody is erop gebrand om muziek te maken die niet alleen gehoord, maar ook gezien kan worden.

Hoe speelt dit in op de doelgroep? Gebarentaal. In Harmonium The Musical wordt dialoog gevoerd in gebarentaal, waardoor doven en slechthorenden zich ook kunnen onderdompelen in de kleurrijke game zonder direct ondertiteling aan te moeten zetten, en dat heeft The Odd Gentlemen al een hechte samenwerking met de community voor doven en slechthorenden opgeleverd.

Wanneer Harmonium The Musical exact verschijnt is nog onduidelijk. Wel heeft men al te kennen gegeven dat de game op Game Pass verschijnt, alsook via Netflix Games.

Bron: The Odd Gentlemen
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Harmonium The Musical

Ontwikkelaar:

-

Uitgever:

-

Release:

NNB

-

Pc

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord