Trailer: Gameplay van Nederlandse game SCHiM onthuld

Geplaatst:
Aangepast: 8 juli 2022 22:36

Een nieuwe trailer van SCHiM laat weten dat de game ook naar PlaysStation komt en laat nieuwe gameplay zien. Deze indie game van Nederlandse bodem krijgt veel lovende reacties online.

SCHiM is een isometrische puzzelplatformgame die het speelgebied opdeelt in licht- en schaduwgebieden. Je speelt als een schim in de vorm van een kikkerwezen dat sterft in het licht. Daarom kun je alleen de wereld doorkruisen door tussen de schaduwen te springen die worden geworpen door dieren, objecten en mensen in de omgeving. De game is ontworpen om kleurenblind toegankelijk te zijn, dus elk gebied is een enkele kleur met verschillende tinten en schaduwen. Hierbij moet je ook puzzels oplossen zodat de schaduwen terecht komen op plekken waar je ze nodig hebt. Door een vuilniswagen te laten toeteren dat laat een kat schrikken waardoor de weg vrij is voor een stoet eenden. Je kunt dan de schaduw gebruiken van de eenden om verder te komen. Als je benieuwd bent hoe dit precies werkt, kun je kijken naar de trailer hieronder.

Er is nog geen releasedatum voor SCHiM, maar we weten wel dat de game gaat verschijnen op Nintendo Switch, PlayStation 4 & 5, Xbox One en pc.

Bron: PlayStation Blog
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot SCHiM

Series

-

Uitgever

Playism

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

18 juli 2024

Ontwikkelaar

Ewoud van der Werf

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord