Trailer: Paradox Interactive kondigt Millennia aan

Geplaatst:
Aangepast: 21 september 2023 20:09

Paradox Interactive heeft tijdens een spontane stream de historische 4x-strategiegame Millennia aangekondigd. Wij staan straks aan het roer van de geschiedenis en bepalen wat er gaat gebeuren.

Aan de teaser en de afbeeldingen te zien gaat Paradox Interactive de strijd aan met Civilisation VI en Humankind. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Millennia precies hetzelfde is, want dat is duidelijk niet het geval. Het wordt de bedoeling om je rijk aan te sturen en je mensen door de tien verschillende tijdperken heen te loodsen. Weet je bepaalde doelen te behalen dan kom je op een alternatief pad terecht met de naam Variant Age, maar kom je terecht in de Crisis Age dan is de plaag je minste zorg. Daarnaast zijn er speciale National Spirits die aangeven waar jouw natie en de bijbehorende cultuur bekend om staat. Een vleugje fantasie is ook aanwezig, want er wordt gesproken over aliens en onderwater steden. Zoals gewoonlijk voor een 4x-strategiegame moet je grondstoffen zien te bemachtigen, wetenschappelijke ontdekkingen doen, economische beslissingen nemen en diplomatie inzetten. Al kun je ook een groot en machtig leger creëren om iedereen weg te vagen. Je kunt hieronder de teaser bekijken, maar ook de vijf screenshots die meer tonen van de game en de menu's.

Millenia aankondiging screenshots 1Millenia aankondiging screenshots 1Millenia aankondiging screenshots 1Millenia aankondiging screenshots 1Millenia aankondiging screenshots 1

Millennia gaat ergens in 2024 verschijnen voor de pc.

Bron: YouTube

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Millennia

Series

-

Uitgever

Paradox Interactive

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasewindow

26 maart 2024

Ontwikkelaar

C Prompt Games

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord