Ubi-CEO houdt staff verantwoordelijk voor pad naar succes

Geplaatst:
Aangepast: 12 januari 2023 20:37

Het is je wellicht ontgaan, maar het gaat niet zo lekker bij Ubisoft. 2022 is niet het knallende succes geworden waar Ubi op had gehoopt, mede door tegenvallende verkopen van Mario + Rabbids: Sparks of Hope. En dat is een dal waar de uitgever uit moet zien te kruipen, iets waarvoor Ubi CEO Yves Guillemot zijn personeel verantwoordelijk houdt.

In een e-mail richting zijn personeel drukt Yves de club maar eens met de neus op de feiten. "Als we willen dat we de weg naar succes terugvinden, dan moet iedereen maar eens heel goed nadenken of men wel efficiënt en lean werkt". Daarnaast ligt de verantwoordelijkheid voor het halen van deadlines ook geheel bij de Ubi-crew, zonder dat men daarbij oog voor kwaliteit verliest.

Mario  Rabbids Sparks of Hope review4

“Today more than ever, I need your full energy and commitment to ensure we get back on the path to success. I am also asking that each of you be especially careful and strategic with your spending and initiatives, to ensure we’re being as efficient and lean as possible [...] The ball is in your court to deliver this line-up on time and at the expected level of quality, and show everyone what we are capable of achieving.”

Nou mensen, jullie horen het. Er is werk aan de winkel. En gauw! Want als er één ding is waar Yves niet "joyeux" van wordt, dan is het tegenvallende kwartaalcijfers.

Ik voel een reportage omtrent crunch time binnen Ubisoft aankomen.

Bron: Kotaku
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord