Ubisoft lijkt investeerders te willen gaan uitkopen

-

Het gaat niet zo goed met Ubisoft en diverse bronnen bij Bloomberg laten doorschemeren dat de Franse uitgever alle opties voor een koerswijziging op tafel begint te leggen. Na een desastreus jaar op de beurs - waarin het de aandeelwaarde behoorlijk hard ziet kelderen tot de lagste waarde in elf jaar - wordt er volgens horen zeggen overwogen om inversteerders uit te kopen en private te gaan.

Bloomberg rapporteert dat de Guillemot Brothers Ltd. hiervoor het Chinese Tencent - welke al een tien procent aandeel in Ubisoft heeft - in de arm wil nemen, al wijst alles erop dat de plannen zich nog in een verkennende fase begeven en dus zomaar kunnen wijzigen. Daarnaast zouden de familie Guillemot en Tencent ook andere opties aan het overwegen zijn.

Ubisoft Logo3

Als de verhalen kloppen, sluiten ze in ieder geval aan op de recente brandbrief die door hedge fund AJ Investments - één van de vele andere aandeelhouders - is gestuurd, waarin het pleitte voor een structurele en strategische veranderingen. Daarin werd ook al voorgesteld om van Ubisoft weer een privébedrijf te maken.

Bron: Bloomberg
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord