Valorant-studio Riot Games kondigt ontslagronde aan

-

Er wordt flink gehakt in de gaming industrie en ook bij League of Legends en Valorant-ontwikkelaar Riot Games vallen behoorlijk wat spaanders. Via een openhartige mail richting alle 'Rioters' laat de studio weten dat het enkele honderden van hen moet laten gaan.

Het is een mail die Riot-CEO Dylan Jadeja liever niet had gestuurd, maar helaas wel een noodzakelijke. De topman geeft in een bewogen verklaring te kennen dat Riot in het verleden enorme ambities had om 'een grote speler' te worden en daarom wat gokjes heeft genomen, en dat men daar noodgedwongen nu op terug moet komen. De TL;DR-versie: Riot gaat zich wat meer focussen op de kern, namelijk games maken en de duurzaamheid van het product waarborgen.

League of Legends7

Dat betekent alleen wel dat 530 mensen redundant worden. Om het ontslag zo soepel mogelijk te laten verlopen - ook voor degenen die erdoor geraakt worden - doet Riot er alles aan om onduidelijkheden te vermijden en het leed enigszins te verzachten. Zo krijgt iedereen minstens zes maanden aan salaris mee als ontslagpremie, een extra performance bonus en duizend dollar om vaste uitgaven (zoals Play Fund en Wellness Fund) te kunnen bekostigen. Medewerkers die Riot aandelen hebben ontvangen mogen deze ook houden, alsook hun werklaptop, mochten ze zelf niet over een computer beschikken.

Om de zoektocht naar nieuw werk te vergemakkelijken krijgt men ook een half jaar toegang tot services die hun daarbij helpen, zoals career coaching, networking en het opstellen van een CV. Ook mogen ze nog drie maanden aankloppen bij vertrouwenspersonen die kunnen helpen met emotionele en financiële problemen, alsook rechtsbijstand.

Wij wensen de getroffen Rioters alle sterkte toe met het vinden van een nieuw onderkomen.

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord