Artifact

  • Ontwikkelaar Valve Software
  • Eerste releasedatum 28 november 2018
  • Platformen Pc
  • Genre Strategie
  • Gameliner score -

Valve draait kraan weer open voor games

In een recent interview heeft Valve-ontwikkelaar Jeep Barnett aangegeven nu Steam zo goed als compleet is, Valve eindelijk weer kan focussen op het maken van games. Artifact is een nieuwste aankomende game en de eerste échte game sinds DOTA 2.

Valve is vooral beroemd en inmiddels berucht vanwege Half Life 3, of beter gezegd het ontbreken ervan. Het is echter niet makkelijk om uit te leggen hoe een organisatie in elkaar steekt, aldus Barnett. Wat hij bedoelt te zeggen, is dat het niet vanzelfsprekend is dat Valve zich alleen bezig houdt met Half Life 3. Uiteraard begrijpen ze echt wel dat men praktisch snakt naar het derde deel, maar het zegt ook veel dat Artifact hun eerste echt nieuwe game is sinds tijden. Er zijn dus zelfs geen andere projecten gestart in die tijd, behalve wat VR-titels. Maar hier komt verandering in omdat we de komende jaren veel nieuws mogen verwachten, waaronder games.

onbekend

Het is haast niet voor te stellen dat Valve niet alleen maar het bedrijf is van games, maar tevens hardware en Steam (het grootste online platform voor het verkopen van games). Ik heb bij het maken van dit artikel kort hun personeelshandboek doorgenomen (aanrader!) en gezien de vrijheid die de organisatie kenmerkt, snap ik wel dat men zich totaal niet onder druk gezet voelt. Maar kom op, van geld is niemand vies toch? Dus breng Half LIfe 3 even lekker uit.

BRON IGN

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?