Valve draait kraan weer open voor games

Geplaatst:
Aangepast: 5 september 2018 10:28

In een recent interview heeft Valve-ontwikkelaar Jeep Barnett aangegeven nu Steam zo goed als compleet is, Valve eindelijk weer kan focussen op het maken van games. Artifact is een nieuwste aankomende game en de eerste échte game sinds DOTA 2.

Valve is vooral beroemd en inmiddels berucht vanwege Half Life 3, of beter gezegd het ontbreken ervan. Het is echter niet makkelijk om uit te leggen hoe een organisatie in elkaar steekt, aldus Barnett. Wat hij bedoelt te zeggen, is dat het niet vanzelfsprekend is dat Valve zich alleen bezig houdt met Half Life 3. Uiteraard begrijpen ze echt wel dat men praktisch snakt naar het derde deel, maar het zegt ook veel dat Artifact hun eerste echt nieuwe game is sinds tijden. Er zijn dus zelfs geen andere projecten gestart in die tijd, behalve wat VR-titels. Maar hier komt verandering in omdat we de komende jaren veel nieuws mogen verwachten, waaronder games.

onbekend

Het is haast niet voor te stellen dat Valve niet alleen maar het bedrijf is van games, maar tevens hardware en Steam (het grootste online platform voor het verkopen van games). Ik heb bij het maken van dit artikel kort hun personeelshandboek doorgenomen (aanrader!) en gezien de vrijheid die de organisatie kenmerkt, snap ik wel dat men zich totaal niet onder druk gezet voelt. Maar kom op, van geld is niemand vies toch? Dus breng Half LIfe 3 even lekker uit.

Bron: IGN
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Artifact

Series

-

Uitgever

Valve

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

28 november 2018

Ontwikkelaar

Valve Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord