Video: Doneer je bloed tijdens het gamen

Als je een shooter speelt, is het onvermijdelijk dat je af en toe door een vijandelijke kogel wordt geraakt. Maakt niet uit, gewoon even wachten tot je levensbalkje tot de volle honderd procent is aangevuld en je kunt weer zorgeloos verder gamen. Daar denken de makers van Blood Sport anders over: hun project wil ervoor zorgen dat elke schotwond die jouw digitale karakter moet incasseren resulteert in echte bloedafname. Ja, in het echt dus.

Dat klinkt misschien eng, maar dat is het eigenlijk niet. Hetzelfde gebeurt immers al jarenlang in bloedbanken, waar mensen vrijwillig een zak met bloed afstaan. Zo'n zak met bloed kan dan worden gebruikt in gevallen waarbij mensen extra bloed nodig hebben, bijvoorbeeld bij bloedverlies na een ongeluk. Het Blood Sport project is dus ook een soort bloedbank, gekoppeld aan de trillingen in je game-controller. Elke keer als je controller trilt (wat in veel schietspellen overeen komt met een schotwond of andersoortig letsel), wordt er een beetje bloed bij je afgenomen, tot een vooraf ingesteld maximum op basis van je leeftijd en medische gezondheid.

Blood Sport is een Kickstarter-project, en dus op de website van Kickstarter terug te vinden. De bedenkers van dit project zeggen 250.000 dollar nodig te hebben. Momenteel is daarvan zo'n 3.500 dollar binnen, en het project loopt nog ruim een maand.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?