Wii Music verschijnt in klaslokalen

Geplaatst: 14 januari 2009 17:17
Aangepast: 7 augustus 2018 11:14
-

Onze Sander blijkt voorspellende gaven te hebben, want een tijdje geleden schreef hij in de review van Wii Music al dat de game "een interessante titel voor jonge kinderen is om in contact te komen met het maken van muziek", en daarmee had hij helemaal geen ongelijk, zo blijkt nu.

Nintendo heeft namelijk een band gesloten met The National Association for Musical Education, oftewel MENC, en wil daarmee bereiken dat in 51 steden door heel Amerika Wii Music wordt gebruikt tijdens de muzieklessen. De game kan de kinderen namelijk leren met het kennismaken van de basiselementen van de muziek, zoals ritme, tempo, en de structuur van een liedje.

Helen Krofchick, een muzieklerares op de Doby's Mill Elementary school in de stad Lugoff in de staat South Carolina, had de volgende reactie op het project met Wii Music:

Wii Music has brought a renewed excitement to music class for students, myself and even some of the classroom teachers. I love how many music standards can be covered in such a short time. Students also have to use language skills, spatial awareness and hand-eye coordination.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Wii Music

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

14 november 2008

Nintendo Wii

Lees meer