Wii Music

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 14 november 2008
  • Platformen Nintendo Wii
  • Gameliner score

Wii Music verschijnt in klaslokalen

Onze Sander blijkt voorspellende gaven te hebben, want een tijdje geleden schreef hij in de review van Wii Music al dat de game "een interessante titel voor jonge kinderen is om in contact te komen met het maken van muziek", en daarmee had hij helemaal geen ongelijk, zo blijkt nu.

Nintendo heeft namelijk een band gesloten met The National Association for Musical Education, oftewel MENC, en wil daarmee bereiken dat in 51 steden door heel Amerika Wii Music wordt gebruikt tijdens de muzieklessen. De game kan de kinderen namelijk leren met het kennismaken van de basiselementen van de muziek, zoals ritme, tempo, en de structuur van een liedje.

Helen Krofchick, een muzieklerares op de Doby's Mill Elementary school in de stad Lugoff in de staat South Carolina, had de volgende reactie op het project met Wii Music:

Wii Music has brought a renewed excitement to music class for students, myself and even some of the classroom teachers. I love how many music standards can be covered in such a short time. Students also have to use language skills, spatial awareness and hand-eye coordination.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?