Xbox Cloud Gaming komt naar Amazon Fire TV, maar niet overal

Geplaatst: 29 juni 2024 16:10
-

Wil je gezellig Xboxen en heb je geen Xbox, maar wel één van Jeffrey Bezos' Fire TV Stick 4K of Fire TV Stick 4K Max-dongletjes? Dan heb je kans dat je binnenkort toch aan de slag kunt met een flinke collectie Xbox games. Microsoft en Amazon gaan namelijk de samenwerking aan en hebben beiden laten weten dat Game Pass Ultimate-leden vanaf volgende maand ook games kunnen streamen via Fire TV Stick 4K dongles.

Big Daddy Phil heeft het al vaker geopperd in menig speech, maar als het aan hem ligt vallen Xbox Games overal en op alles te spelen. Maar voordat we kunnen Xboxen op een koelkastdisplay of het dashboard van een John Deere traktor, zoekt Team Green het ietsjes dichterbij: Amazons Fire TV Sticks. Vanaf volgende maand ondersteunen de 4K en 4K Max edities van deze dongle de Xbox Cloud Gaming app, welke tot op heden alleen via-via te sideloaden viel. Draadloos controllertje pairen en je bent klaar.

Luna Cloud Gaming Service Amazon

Tenminste, wanneer je in één van de vijfentwintig landen woont waar dit uitrolt. Zowel Microsoft als Amazon pronken fier met de ontwikkeling, maar zwijgen ook beiden in alle toonaarden wanneer het om ondersteunde landen gaat. Ach ja, we gaan het vanzelf meemaken.

Mocht je nog geen Fire TV 4K Stick hebben en hier een leuk dealtje voor zoeken, Amazon heeft 16 en 17 juni weer Prime Days waarin meestal met aardig wat korting wordt gestrooid, vooral op Amazons eigen hardware. Doe met deze info wat je wil.

Bron: Amazon
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord