Xbox neemt Bethesda over

Microsoft heeft zojuist een enorme aankoop gedaan. Bethesda en al haar studio's zijn nu onderdeel van Xbox Game Studios.

Microsoft heeft met een bod van 7.5 miljard dollar ZeniMax Media opgekocht. ZeniMax is het moederbedrijf van Bethesda Softworks. Bij deze deal komen ook alle studio's kijken die werken voor Bethesda. Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog en Roundhouse Studios zijn nu allen onderdeel van Xbox Game Studios. Zij hebben samen aan gigantische franchises gewerkt zoals The Elder Scrolls, DOOM, Fallout, Prey en de lijst gaat maar door. Phil Spencer geeft aan dat Bethesda een vroege voorstander was van services zoals Xbox Game Pass. Hij geeft aan dat iconische Bethesda games daarom ook snel op Game Pass gaan verschijnen. Ook aangekondigde titels zoals Starfield worden gehint om te verschijnen op de service voor zowel console als pc vanaf dag één. Of Bethesda en haar IP's vanaf nu exclusief gaan verschijnen voor de pc en Xbox is nog niet bekend.

Xbox heeft nu dus Bethesda en al haar studio's onder zijn hoede. Wat vinden jullie hiervan?

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?