Xbox One-versie van originele Xbox-controller heeft een prijs en releasewindow

Geplaatst:

De Xbox One-variant van de originele Xbox-controller heeft eindelijk een prijs en een releasewindow gekregen. Het enorme stuk randapparatuur, welke bij velen bekend staat als The Duke, komt eind maart uit en gaat $69,99 kosten.

Original Xbox-ontwerper Seamus Blackley maakte dit heuglijke feit bekend via Twitter. In een interview met CNet legt de bedenker van deze klassieke controller uit hoe de nieuwe Duke geschikt is gemaakt voor de Xbox One. Zo heeft deze variant een USB-kabel en bumperknoppen. De sleuf voor de memory card is inmiddels overbodig en dus niet meer aanwezig. Op de plek waar ooit het enorme logo van Xbox zat, vinden we nu een OLED-scherm terug. Daarop zal bij het opstarten de boot-animatie van Xbox te zien zijn.

Fabrikant Hyperkin leek te geloven in de toekomst van The Duke en ging de uitdaging aan om de remake te realiseren. Voor mensen met flinke kolenschoppen is dit uiteraard perfect nieuws. Vrijwel iedere fabrikant worstelt met het ontwerp van de 'perfecte' controller. Bij sommige consumenten lijkt het zelfs een doorslaggevende factor te zijn bij de aanschaf van een console. Hoewel The Duke niet de subtielste controller is, beweren sommigen dat het de beste controller was voor mensen met grote handen.

Of de controller ook in Nederlandse winkels de schappen gaat vullen is de vraag. Mocht geen enkele retailer zijn vingers willen branden aan dit stukje randapparatuur, dan kun je altijd nog denken aan importeren. Een prijs van $69,99 kun je in dat geval wel vergeten.

Bron: Twitter
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer