Zelfhulp app pleegt plagiaat met beelden van GRIS

Geplaatst:
Aangepast: 6 november 2019 07:21

Volgens Devolver Digital heeft zelfhulp app The Fabulous beelden en ideeën één op één gekopieerd van GRIS. De uitgever heeft het bewijs hiervan openbaar gemaakt op Twitter.

De ontwikkelaars van The Fabulous app - een zelfhulp app om een gezonder leven te leiden - hebben wel heel goed naar hun inspiratiebronnen gekeken bij het maken van een filmpje over de app. Onder het mom beter 'goed gejat dan slecht bedacht' is er een filmpje gemaakt ter promotie van de app. Hierbij waren ze alleen even vergeten dat dit natuurlijk ook zomaar eens onder de aandacht zou kunnen komen van de ontwikkelaar en uitgever van GRIS, de game die ter inspiratie gebruikt lijkt te zijn. Oordeel zelf.

Volgens CEO Sami Ben Hassine van The Fabulous app zijn alle gelijkenis niet bewust gemaakt en berust het allemaal op een misverstand. Ben Hassine geeft aan dat zij samen met Devolver Digital bezig zijn te zoeken naar een oplossing.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Gris

Series

-

Uitgever

Devolver Digital

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Nintendo Switch

Releasedatum

13 december 2018

Ontwikkelaar

Nomada Studio

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord