Zoo Tycoon krijgt eigen bordspel

Geplaatst:

Zoo Tycoon: The Board Game brengt een kinderdroom van het ontwerpen van een dierentuin bordspel tot leven, met een volledig gelicenseerde aanpassing van de klassieke game. In deze tafelversie kunnen spelers zich bezighouden met dierenverzorging, dierentuinbeheer en natuurbehoud, waarmee een brug wordt geslagen tussen videogames en traditionele bordspellen.

Na het koesteren van zijn kinderdroom om een bordspel met dierentuinen te maken, heeft Marc Dür, in samenwerking met bordspeluitgever Treecer, die droom tot leven gebracht met Zoo Tycoon: The Board Game. Deze volledig gelicenseerde bewerking van de klassieke managementgamel is bedoeld om de volledige dierentuinmanagementervaring na te bootsen in tabletop-vorm. Spelers kunnen dieren verzorgen en fokken, hun dierentuin beheren, een park aanleggen met kleurrijke tegels en zich richten op natuurbehoud. Terwijl de originele game geautomatiseerd was, vertrouwt het bordspel op dobbelstenen, het trekken van kaarten en andere tabletop mechanics om willekeurigheid in te bouwen. Het bordspel is competitief en ontworpen voor 1-4 spelers, wat een unieke benadering is in de wereld van bordspelbewerkingen van videogames. Het project werd omarmd door Xbox Game Studios, wat leidde tot een succesvolle Kickstarter-campagne. Zoo Tycoon: The Board Game roept nostalgie voor de videogameserie op en vergroot de mogelijkheid dat er in de toekomst meer Xbox Game Studios-franchises hun weg vinden naar bordspellen.

Zoo Tycoon: The Board game is nu te pre-orderen.

Bron: Xbox
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Zoo Tycoon

Series

Zoo Tycoon

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

22 oktober 2001

Ontwikkelaar

Blue Fang Games

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord