Review: Animal Crossing: Happy Home Designer Nintendo 3DS

Geplaatst: 7 oktober 2015 12:00
-

Om eerlijk te zijn, heb ik zelf nooit de hype rondom de Animal Crossing-games begrepen. Animal Crossing: New Leaf heb ik toentertijd laten liggen, terwijl meerdere mensen een poging hebben gewaagd om mij te overtuigen dat Animal Crossing: New Leaf zeker de moeite waard was. Het leek mij toentertijd echter een doelloze en kinderachtige game. Toch heeft de serie mijn nieuwsgierigheid getrokken met de aankondiging van Animal Crossing: Happy Home Designer. Deze nodige dosis aantrekkingskracht heeft ervoor gezorgd om Animal Crossing een kans te geven.

Nook's Homes

Je valt eigenlijk direct binnen in het leefstijlwereldje van Nook's Homes, het vastgoedbedrijf met Tom Nook als directeur. Zonder pardon word je aangenomen als nieuwe werknemer, of in mijn geval werkneemster, en kun je vrijwel meteen aan de slag met het helpen van je eerste klant.

Na een paar klanten begon ik me toch af te vragen of er niet meer variatie in de game zat. Natuurlijk waren er een aantal faciliteiten in het dropje gesloten, welke ook van top tot teen moesten worden ingericht. Zo begon ik aan het inrichten van een school, ziekenhuis, caf' en als laatste een shop. Dit klinkt allemaal aardig simpel en saai, en in het begin miste ik dan ook een beetje de uitdaging. De huizen en faciliteiten waren qua grond niet meer dan een vierkante ruimte, maar wanneer het balletje eenmaal gaat rollen, komen de verrassingen pas echt naar voren.

Verder in de game kun je namelijk zelf een stuk grond kiezen waarop iemands huis wordt gebouwd, het uiterlijk van het huis bepalen, de tuin inrichten, het weersklimaat aanpassen, de vorm van de kamer veranderen, meerdere kamers toevoegen en ga zo maar door. De faciliteiten blijven tijdens de game ook groeien en er komen er steeds meer bij. Zo heeft mijn school in plaats van alleen een vierkant klaslokaal, nu ook een kantine en een gymzaal met doucheruimte. Of je begint gewoon je eigen komische Police Academy.

Het inrichten

Je dagelijkse werkdag bij Nook's Homes bestaat uit het helpen van 'n klant of het inrichten van 'n van de faciliteiten. Wat je ook kiest om te doen, elke werkdag worden je decoraties, meubels en andere tierelantijntjes aangevuld met verse nieuwe creaties. Klanten hebben altijd een bepaalde sfeer of thema's als wens. Je kunt het zo gek niet bedenken of het thema bestaat. Ooit een kat gezien die graag een fruitig huis wil hebben? Hoe meer dierenvrienden je dus helpt, hoe groter je keuze wordt aan inrichtingsmogelijkheden. Met de Animal Crossing amiibo-kaarten kun je nog meer dierenvrienden helpen, welke elk ook een aantal nieuwe decoraties en meubels toevoegen.

Je zit wel altijd vast aan twee à  drie meubels, die de klant graag terug ziet. Zolang je voldoet aan die paar vaste meubels, kun je helemaal los gaan met de design. De mogelijkheden worden nog groter met het Nook's Home-handboek en het indelen van de kamer is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk.

Op misschien een paar kleine minpuntjes na, kun je met het touchscreen precies aangeven waar je alles wilt hebben en hoe. Mocht de indeling niet geheel naar wens zijn, kun je de boel verplaatsen door simpelweg het object te slepen of draaien door het object aan te klikken. Alle decoraties zijn ingedeeld in categorieën, zodat je ze makkelijk kunt vinden. Mocht je toch verdwalen tijdens je zoektocht, dan kun je met de zoekmachine door middel van trefwoorden dat ene schattige roze lampje vinden.

Verrassingsmuntjes

Zoals iedereen met een Nintendo 3DS weet, kun je Play Coins verzamelen en deze bijvoorbeeld gebruiken voor extra puzzelstukjes voor jouw Street Pass Mii Plaza. Wanneer je Animal Crossing: Happy Home Designer in huis wilt gaan halen, raad ik je echter aan om wat Play Coins te bewaren. Met deze Play Coins kun je namelijk leuke extra's unlocken. Met behulp van de Nook's Home-handboek kun je namelijk Play Coins inleveren voor verschillende instructielessen. Op deze manier kun je de grote van het huis kiezen, een kamer toevoegen of zelf je eigen ontwerpen tekenen om de leukste creatieve creaties te maken. Via het Happy Home Netwerk heb ik al een Pok'mon Center en een horrorachtig ziekenhuis met lijken, bloed en een duisterachtige sfeer voorbij zien komen.

Happy Home Network

Tot slot in het kort een stukje over het Happy Home Network. Via het Happy Home Network kun je jouw creaties delen met anderen of andermans creaties bewonderen en beoordelen door aan te geven hoe uniek en cool jij het vindt. Op deze manier kun je ook meedoen aan challenges. Andere gamers kunnen dan bijvoorbeeld stemmen wie het schatigste huis inricht of juist het engste huis.

Het eindoordeel van Michelle Plantinga

Animal Crossing: Happy Home Designer heeft mij echt weten te verrassen. Alhoewel de game in het begin een wat trage start maakt, bevat de game enorm veel variaties en mogelijkheden. Werken bij Nook's Homes en er voor zorgen dat woningen, tuinen en faciliteiten worden ingericht, geeft je dan ook zeker genoeg vrijheid om los te gaan met je eigen creativiteit. Daarbij is kamers inrichten of herinrichten altijd al een hobby van mij geweest. Je kunt natuurlijk moeilijk je gamecollectie blijven aanvullen zonder ruimte te creëren voor de nieuwste aanwinsten.

    Goed
  • Enorm veel variatie
  • Eigen inbreng
  • Extra faciliteiten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Beetje trage start

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Animal Crossing: Happy Home Designer

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

2 oktober 2015

Nintendo 3DS

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord