Apache: Air Assault

 • Ontwikkelaar Gaijin Entertainment
 • Eerste releasedatum 19 november 2010
 • Platformen Xbox 360 , PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Apache: Air Assault - Xbox 360

Een vliegsimulator die er opeens was! Op de console vliegen in een Apache AH-64 gevechtshelikopter klonk mij als muziek in de oren. Maar naarmate ik de game meer speelde, kwam ik er achter dat de game minder klasse had dan ik dacht en hoopte.

De besturing

Het vliegen in Apache: Air Assault laat met de controller jammer genoeg te wensen over. De bediening lijkt, als je erover nadenkt, lekker te kunnen werken met twee analoge pookjes. Maar wanneer je eenmaal aan het vliegen bent, merk je dat de heli moeilijk te bedienen is. Voor de gunner is dit echter een heel ander verhaal! Die controls zijn heel goed en alles werkt prima. Richten, inzoomen en knallen maar! Wat betreft het vliegen met de helikopter kun je natuurlijk altijd nog besluiten een joystick aan te schaffen. Dan ben je van dat struikelblok af.

De omgevingen

In de meeste flightsims gaat het puur om de besturing en de details van de helikopter of het vliegtuig waarin je zit. In dit geval is dat gelukkig anders. De omgevingen zijn echt heel mooi vormgegeven. Zo zie je ook echt dat je bijvoorbeeld boven een woonwijk hangt. Alle huizen hebben andere vormen en verschillen in hoogte. En daar blijft het niet bij, ook wordt de natuur goed afgewisseld. Verschillende planten en bomen maken de omgeving waarin je vliegt erg realistisch. Wel jammer is dat er naast de vijanden, geen leven te bekennen valt in de steden.

Missies

De missies in Apache: Air Assault zijn leuk, moeilijk, uitdagend en duren lang. Je begint rustig, vliegt een stuk en komt dan wat vijanden tegen. En zo bouwt het zich op. Wanneer je je main objective hebt gehaald keer je terug naar je basis. Er zit dus werkelijk een piek in elke missie. En ik moet zeggen dat dat de missies echt de moeite waard maakt! Gelukkig zijn ze ook erg afwisselend. Zo vlieg je het ene half uur boven het regenwoud en het volgende kwartier boven de favelas. Jammer genoeg is het in elke missie wel 'n a twee keer onduidelijk wat je moet doen. Door die onduidelijkheid heb ik vier keer gefaald in het voltooien van een missie. Gevolg is dat je de hele missie weer opnieuw moet vliegen, wat mij vijf uur kostte. Dit kan dus behoorlijk frustrerend zijn.

Het eindoordeel van Thomas Sanderse

Apache: Air Assault is een pakkende arcade flightsimulator voor de gamer die niet al te realistisch wil vliegen. De missies zijn pakkend en de spanning is goed verdeeld, ook al zijn er wel echt wat zaken vergeten. De helikopterbesturing laat met de controller te wensen over maar dit is makkelijk opgelost met een joystick. Ben je meer van de realistische flightsims, sla deze game dan over. Natuurlijk kun je ook de demo downloaden om te kijken of het iets voor je is!

 • Pluspunten
 • Mooie omgevingen
 • Schieten ziet er heel goed uit!
 • Ondersteunt verschillende joysticks
 • Minpunten
 • Slechte helikopterbesturing met controller
 • Co-op werkt heel onhandig
 • Onduidelijke objectives
 • Joystick is een must
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?