De Sims 4: Aan het Werk

  • Ontwikkelaar Maxis
  • Eerste releasedatum 2 april 2015
  • Platformen Pc
  • Genre Simulatie
  • Gameliner score

Review: De Sims 4: Aan het Werk - Pc

Eigenlijk heb ik nooit echt een idee gehad wat ik wilde worden toen ik nog jong was. Veel kinderen droomden van een baan als arts of zelfs astronaut, maar ik wist het eigenlijk nooit zo goed. Was ik nou maar in de De Sims-wereld geboren, dan had ik allerlei baantjes kunnen uitproberen zonder dat daar veel consequenties aan vast zouden zitten. Met het eerste uitbreidingspakket genaamd Aan het Werk zijn er zelfs nog meer baantjes bij gekomen en je kunt nog mee met je Sims naar het werk ook!

onbekend

Woehoe, ik ben een wetenschapper!

Iets waar ik nooit echt goed in was, maar wel zeer interessant vond, was de wetenschap. In De Sims 4 waren er niet echt opties om als wetenschapper door het leven te gaan, maar met het nieuwe pakket kan dit wel! Naast geniale wetenschapper kun je ook een carrière beginnen als arts of rechercheur. Tevens kun je nu zelfs je eigen zaak beginnen: een eigen bakkerszaak, een kledingwinkel of wil je liever een meubelzaak? Geen probleem! Dat is allemaal mogelijk via dit pakket.

Ook kun je nu met je Sims mee gaan naar het werk om ze een beetje op weg te helpen (en natuurlijk om te kijken wat ze allemaal uitspoken als ze eenmaal weg zijn). Dit is, voor de mensen die De Sims 4 ook hebben gespeeld, hetzelfde als dat je op date gaat met iemand. Je krijgt een aantal objectives en die moet je dan binnen de werkdag vervullen. Best leuk hoor, maar op den duur gaat het een beetje vervelen en niet alle objectives zijn even leuk om te doen.

onbekend

I'M THA BOSS

Wil je liever je eigen baas zijn? Begin dan gewoon je eigen zaak. In het nieuwe gebied(je) Magnolia Promenade kun je je eigen winkeltje beginnen, of je pakt gewoon een lege kavel in een van de andere Sims-werelden en je begint daar je shop. Natuurlijk krijg je bij dit eerste uitbreidingspakket ook een aantal winkelartikelen, zoals uithangborden, muurstickers en etalages om je spulletjes in te zetten zodat je het helemaal naar wens kan inrichten. Je kunt je eigen zaak zelf weer bouwen of je neemt een van de al bestaande gebouwen.

Naast een prachtige winkel heb je natuurlijk ook werknemers nodig. In het begin heb je die nog niet nodig en heb je daar vaak nog niet het geld voor, maar als je zaak ineens gaat lopen, is het erg handig om iemand aan te nemen. Je kunt kiezen uit alle Sims die in je wereld wonen die nog geen baan hebben. Daarnaast kun je zien welke Sim er meer ervaring heeft in verkopen en welke wat minder. Daarbij krijg je ook een hoop nieuwe kleding bij het nieuwe pakket die je weer kunt gebruiken als werkkleding voor in je winkel. Dit kun je ook weer helemaal zelf designen.

onbekend

E.T.

Niet alleen kun je nu in de huid kruipen van een normale Sim, je kunt ook door het leven gaan als alien. Groen, blauw en paars zijn de kleuren waaruit je kunt kiezen als alien-zijnde voor je huid. Beste wel kekke kleurtjes dus! Als buitenaards wezen heb je natuurlijk ook andere kleding aan, wat een zogenaamde "vermomming" is. Als een andere Sim erachter komt dat je een alien bent, kan dat de relatie wel verslechteren. Ik heb niet echt het gevoel gekregen dat ik het kan tegen houden dat iemand erachter komt, wat je wel een beetje machteloos maakt. Tevens bestaat de kleding waaruit je kunt kiezen maar uit twee verschillende (ruimteachtige) pakken in verschillende kleuren. Dit zal vast later worden aangevuld met extra pakjes in een andere uitbreiding, maar dat zie ik niet heel snel gebeuren. Wat wel weer erg leuk is, is dat je als alien iets andere gespreksonderwerpen hebt dan als 'gewone' Sim.

onbekend

Het eindoordeel van Melloney van der Torre

Over het algemeen is De Sims 4 Aan het Werk een prima uitbreiding. Ik had wel wat meer verwacht van dit eerste pakket, maar het had ook veel slechter kunnen zijn. De drie nieuwe carrières zijn leuk, een eigen bedrijf beginnen is uitdagend en een alien in huis hebben is leuk, echter is dit niet veertig euro aan waarde in mijn ogen. Een uitbreidingspakket is ook gemaakt zodat je natuurlijk blijft doorspelen, en het is ook zeker leuk voor even, maar daarna heb je het wel weer gezien. Ook zou ik wachten met het aanschaffen van dit pakket, want voor veertig euro heb je een hoop games die veel meer te bieden hebben voor dit bedrag. Maar als je niet kunt wachten om deze uitbreiding in handen te hebben en een echte Sims-fan bent, houd ik je niet tegen!

  • Pluspunten
  • Interessante nieuwe carrières
  • Je eigen zaak beginnen
  • Nieuw karakter en gebied
  • Minpunten
  • Niet veertig euro waard
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?