FIFA Street

 • Ontwikkelaar EA Canada
 • Eerste releasedatum 11 maart 2005
 • Platformen PlayStation 2 , Xbox 360 , PlayStation 3
 • Genre Sport
 • Gameliner score

Review: FIFA Street - PlayStation 3

De sportwereld is voor mij persoonlijk heel aantrekkelijk. Zo speel ik al vanaf 2001 het spelletje FIFA, en heb ik ook al eens een keer op de straat mogen voetballen. Ook in het echte leven ben ik veel met het voetballen bezig. Voor mij dus reden genoeg om de nieuwe game van Electronic Arts te gaan kopen en deze eens onder de loep te gaan nemen. Want, kom op, wat is er nou aan dat straatvoetbal?

Van jongetje naar de grote Messi

In FIFA Street heb je redelijk wat mogelijkheden. Zo kan je allemaal aparte wedstrijdjes spelen, dus maar net waar je zin in hebt. Je kan ook gewoon een lekker wedstrijdje online knallen, maar daarnaast is het ook hartstikke leuk om op wereldreis te gaan. World Tour biedt vele mogelijkheden. Elk type wedstrijd komt er in voor, elke omgeving heeft een stadion waarin jij moet schitteren en daarnaast moet jij gewoon de beste van de wereld worden. Zo begin je als een speler die nauwelijks een trick kan uitvoeren, maar naarmate je verder komt zul je punten krijgen waarvan je dan weer je speler beter kan maken. Zo kan je tricks 'kopen' van je punten en kan je bijvoorbeeld zijn schieten verbeteren. Het is dus een kunst om je speler de beste van allemaal te maken en uiteindelijk op de internationale evenementen te gaan schitteren. Je kan niet zeggen dat het te moeilijk voor je is, want er zijn drie niveaus waar je de evenementen op kan doen. De toernooien zijn zelfs online te spelen!

Jouw team is de beste!

Je begint met je eigen speler, en kan hier en daar wat spelers toevoegen. Het is zelf mogelijk om spelers van je vrienden te downloaden en deze in jouw team te zetten. Voor elke wedstrijd krijg je weer zogenaamde Style-Points, dus scoor zo vaak mogelijk, maak zoveel mogelijk panna's of schakel gewoon zo vaak en mooi mogelijk je tegenstander uit. Zo krijg jij je punten en hiervan kan je weer spelers beter maken. Het is mogelijk om elke speler in je team te verbeteren, dus maak hier ook absoluut gebruik van.

Tacticus ten top

FIFA Street is tactischer dan normaal. Bij de vorige FIFA Street die ik speelde hoefde je bijvoorbeeld het driehoekje in te drukken (PlayStation 2), en dan maakte de speler een panna bij de tegenstander. Nu is dat totaal niet meer zo. Je moet beginnen met je spelers. Welke zet je op goal, welke in de verdediging en welke in de aanval? De doelman moet namelijk goed zijn in keepen, dus zul je dit vooral moeten gaan upgraden. De aanval moet meer acties kunnen doen, dus deze moet je vrij zien te spelen. Houd hier dus vooral rekening mee tijdens het verbeteren van je spelers. Als je dan eenmaal op het veld staat zul je het nog uit moeten voeren. In plaats van nu op 'n knopje te drukken, zul je moeten nadenken wat je doet. Je moet meerdere combinaties maken met je controls om een speler voorbij te spelen. Je moet in deze game overal rekening mee houden en goed het overzicht bewaren. Een stuk leuker dan anders.

Te makkelijk en te lastig

Wat mij opvalt is dat ik niet uitgespeeld raak, en dat terwijl er eigenlijk maar een paar speltypes zijn. Een normaal wedstrijdje, vijf tegen vijf, Panna Rules, Last Man Standing en Futsal. Niet bepaald veel, maar door alles wat er bij komt kijken blijft het leuk. Zoals eerder gezegd is het mogelijk om al deze types op verschillende moeilijkheidsgraden te spelen. Easy is eigenlijk net iets te makkelijk, je kan de speler eigenlijk gewoon voorbij lopen. Medium is een perfect niveau, je hebt wat moves nodig om spelers voorbij te spelen en je moet overal goed op letten. Op het hoogste niveau, Hard, kan je eigenlijk niks meer: Panna's lukken niet meer, skillmoves hebben de tegenstanders altijd door en de keeper pakt alles. Dit had helaas wel anders gekund. Wie weet is wat oefening nog nodig, maar dat komt dan nog wel.

Het eindoordeel van Kevin Dijkstra

Allereerst moet gezegd worden dat FIFA Street een prachtgame is. Je moet nu overal rekening mee houden en je moet je tactiek goed aanpassen op je spelers, of juist andersom. De speltypen zijn echter beperkt, maar door de moeilijkheidsgraden verlies je het plezier in het spelletje niet snel. World Tour is een leuk speltype met alles erin, dus dat is absoluut een pluspunt. Helaas zorgen de moeilijkheidsgraden weer voor een minpuntje. Easy is te makkelijk en op Hard is het niet eens meer mogelijk om een skillmove uit te voeren. Straatvoetbal is natuurlijk totaal weer wat anders dan het veldvoetbal, en dat is ook zeker te merken. Het gaat veel sneller en je moet veel alerter zijn. Electronic Arts heeft dit prima geregeld en heeft een goede stap gezet met FIFA Street. Wat mij betreft zeker het kopen waard!

 • Pluspunten
 • Tactiek is belangrijk
 • Vermakelijker dan andere delen
 • Moeilijker, wat zeker wel mocht
 • Minpunten
 • Moeilijkheidsgraden zijn niet goed uitgewerkt
 • Beperkt aantal speltypen
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?