Metroid Prime Remastered

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 9 februari 2023
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre Avonturen , First-Person Shooter
 • Gameliner score

Review: Metroid Prime Remastered - Een aangename verrassing - Nintendo Switch

Het jaar 2023 kenmerkt zich direct in de eerste maanden al door een aantal onverwachte releases. Zo werden we eerder vanuit het niets getrakteerd op de release van Hi-Fi Rush. En waar iedereen had verwacht dat Advanced Wars na lange tijd radiostilte een plotselinge release zou krijgen, wist Nintendo te verrassen door één van de parels van de GameCube in een vernieuwd jasje naar de Nintendo Switch te brengen. Maar weet die topper van weleer vandaag de dag nog steeds hoge ogen te gooien? Let's find out.

Metroid Prime Remastered

Samus in een nieuw jasje

Misschien ken je Metroid Prime nog wel van de release op de GameCube. Na acht jaar afwezigheid kroop Samus Aran weer in haar bekende pak, maar in tegenstelling tot de eerdere delen dit keer in een 3D omgeving. De game werd ontzetend goed ontvangen destijds, dus eigenlijk is het helemaal niet zo gek dat er de game een remaster heeft gekregen. Toch werden we verrast met de plotselinge release. In grote lijnen is Metroid Prime Remastered dezelfde game als die van ruim twintig jaar geleden, maar toch zijn er een aantal nieuwigheden die ervoor zorgen dat het zeker de moeite waard is om deze action adventure-game op de Nintendo Switch een (nieuwe) kans te geven. Voordat ik verder ga uitweiden over deze nieuwe elementen zoom ik eerst nog even in op het verhaal.

Het verhaal in Metroid Prime Remastered is natuurlijk onderveranderd. De game heet immers Metroid Prime Remastered. Samus Aran krijgt een verontrustend bericht dat er iemand in de problemen is gekomen in de buurt van planeet Tallon IV. Als Samus daar eenmaal aankomt, blijkt dat er nogal wordt geëxpirementeerd met een mysterieuze substantie dat Phazon heet. Dit goedje wordt gebruikt op verschillende wezens als een soort genetische experimenten. Dat belooft natuurlijk niet veel goeds, dus gaat Samus op onderzoek uit en komt daar Meta Ridley tegen. In een heftige achtervolging komt Samus terecht op Tallon IV en moet zij daar op onderzoek uitgaan om te weten te komen wat er allemaal aan de hand is rondom Phazon. En zo begin je aan dit nieuwe ruimtelijke avontuur. Dit doe je met het arsenaal zoals je die kent vanuit de Metroid games en uiteraard moet je op je weg ook upgrades zien te vinden.

Metroid Prime Remastered review1

Pracht en praal in Metroid Prime Remastered

In grote lijnen is Metroid Prime Remastered hetzelfde als het origineel, maar er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd voor deze 2023-versie. Eén van die vernieuwingen is dat het visueel naar de huidige tijd is gebracht. Nu staat de Nintendo Switch niet direct bekend als de console waarop je de mooiste games speelt. Toch moet gezegd worden dat Metroid Prime Remastered er echt ontzettend goed uitziet. Het is goed te merken dat er veel werk gestoken is om Metroid Prime opnieuw uit te brengen. In alle aspecten merk je dat er verbeteringen zijn aangebracht om Metroid Prime Remastered tot een goede heruitgave te maken. Niet alleen is alles in high definition gemaakt, ook de belichting en audio zijn in een nieuw jasje gestoken. Bovendien is er ook wat bonus content in Metroid Prime Remastered gestoken in de vorm van een Soundtrack gallerij en een gallerij voor 3D personages.

Metroid Prime Remastered is uitgebracht op de Nintendo Switch. Dit betekent dat er dus ook nieuwe mogelijkheden zijn als het aankomt op de besturing van de game. Immers kun je de game nu voor het eerst in handheldmodus spelen. Heerlijk als je onderweg bent. Je hebt voor de besturing de keuze uit de klassieke besturing of de moderne dual-analoge besturing. Bovendien is er voor de liefhebbers ook gyro-aiming toegevoegd, waardoor je de game kunt besturen door je controler of Switch te bewegen. Het gyro aimen is ontzettend goed geïntegreerd in de Metroid Prime Remastered en dus zeker de moeite waard om uit te proberen. Hierdoor is het first person shooter gedeelte namelijk veel meer aanwezig en verbeterd. Iets waar het in het origineel nog een beetje aan schortte. Mocht je puur voor het verhaal willen spelen, dan is er nu een Casual moeilijkheidsgraad toegevoegd.

Metorid Prime Remastered review

Het eindoordeel van Patrick Lamers

Dit is nou hoe je een remaster van een game maakt. Of je de originele Metroid Prime nu wel of niet hebt gespeeld op de GameCube is eigenlijk niet heel relevant. Zowel voor de mensen die de game al kennen als de nieuwkomers is Metroid Prime Remastered een dikke aanrader. Niet in de laatste plaats omdat je goed kunt zien dat er echt veel werk is gestoken in het heruitbrengen van deze game, waarvan het origineel al een zeer goed ontvangen game is. Het toevoegen van gyro aiming en de twin stick besturing maken deze Remaster helemaal af. Heb je interesse in dit soort games? Dan is dit een must play!

 • Pluspunten
 • Herspeel Metroid Prime
 • Gyro aiming
 • Visuele upgrade
 • Verbeterde audio
 • Onderweg spelen
 • Lekker zoethoudertje voor Metroid Prime 4
 • Minpunten
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?