Review: MotorStorm PlayStation 3

Geplaatst: 1 april 2007 22:07
Aangepast: 10 januari 2020 21:23
-

Bescherming aan, helm op en hopen dat je niks breekt terwijl je in verschillende buggy's en trucks en op verschillende motors de finish probeert te bereiken. Daar draait het allemaal om in Motorstorm. In deze game zal het onmogelijk zijn om zonder kleerscheuren de finishlijn over te gaan. Wil je weten waarom? Lees snel verder!

Alleen voor grote jongens

Motorstorm gaat over een gigantisch evenement waar verschillende bestuurders van verschillende voertuigen bij elkaar komen om elkaar eens flink zand te laten happen. In meer dan vijftien subevenementen met elk vier races zul jij eerste moeten worden om de grote eretitel te bemachtigen: De beste Motorstormer van dit jaar!

Eet stof!


Motorstorm kent verschillende soorten races met uiteindelijk hetzelfde doel. Eerste worden! Er is genoeg verscheidenheid in de voertuigen. Je kunt kiezen uit motors, buggy's, mudpluggers, big rigs, rally cars en nog veel meer. Je kunt ook een flink aantal stijlen kiezen voor je specifieke voertuig. Dit is heel netjes gedaan, maar wat wel iets minder is zijn de laadtijden. De game moet laden voor elk voertuig en dat is zonde, want ik wil zo snel mogelijk racen!

Over verscheidenheid gesproken. Zoals ik al zei zijn er veel subevenementen. Deze worden ook wel tickets genoemd. Iedere ticket heeft vier races. Deze vier races spelen zich allemaal op dezelfde berg af, maar steeds een andere route. Hierdoor blijft de game origineel en pittig. Je weet namelijk nooit wat voor een parcours je keer op keer te wachten staat.

Per parcours zijn er ook weer meerdere wegen die je kunt nemen tijdens het rijden. Hierdoor is de game nooit lineair en dat is een goed punt. Ieder pad heeft ook een andere zandsoort. Zo heb je bijvoorbeeld modder, stuifzand en hard zand. Ieder voertuig rijdt verschillend op een zandsoort. Het is dus uitzoeken welk voertuig het beste rijdt op welk type zand. Dit is uitstekend gedaan en het laat je nadenken over welk pad je gaat nemen.

Chaos!

Het racen in Motorstorm kan ik 'n woord uitleggen: chaos. Zodra de race begint zullen je tegenstanders er alles aan doen om je van de weg te beuken. Dit kun jij natuurlijk ook bij hen doen, maar een motor tegen een big rig is geen goed idee. Een big rig is aan de andere kant wel weer langzaam. Zo is de balans tussen de voertuigen heel goed uitgewerkt. De 'n is snel, maar ontploft ook snel terwijl de andere langzaam en log is, maar het niet zo snel opgeeft. Na tien seconden geworsteld te hebben op het parcours met je tegenstanders kan je de boost gebruiken. Hierdoor ga je veel sneller, maar je raakt ook je grip kwijt. Je merkt ook echt dat je retesnel gaat. Het is soms zelfs angstaanjagend!

Naast de singleplayer heb je natuurlijk ook nog een uitgebreide online modus. In het begin moet je de game eerst even patchen, wat in mijn ogen te lang duurde. Daarna kon ik beginnen en wat ik gelijk een pluspunt vond waren de Europese servers. Dit zorgt voor betere connectiviteit en zelfs Nederland had zijn eigen lobby. Hoewel hij een beetje dood was, waren er genoeg spelers in de lobby van het Verenigd Koninkrijk. Je kunt altijd in een lobby. Ook al zijn er nog mensen aan het racen. Je zult dan moeten wachten tot de race is afgelopen en dan kan jij ook meedoen. Een minpuntje aan de online modus is dat deze geen verbinding heeft met je PlayStation Network. Je kunt dus geen vrienden toevoegen aan je account terwijl je aan het racen bent.

High Defenition zandkorrels

De game ziet er prachtig uit en grafisch klopt alles. De manier waarop het zand opstuift ziet er prachtig en enigszins verwarrend uit. Ook de verschillende voertuigen zijn prachtig vormgegeven en vol van detail. De parkoersen laten grafisch wel wat te wensen over. Qua uiterlijk lijken ze namelijk op elkaar, maar wat wil je van een woestijn?

Rag-en-scheur-geluid

Motorstorm heeft een ongelooflijk indrukwekkende playlist aan muzieknummers die goed bij de game passen. Muziek van bands als Pendulum, Nirvana, Wolfmother en Slipknot komen voorbij en niet zo zacht ook. De muziek past precies bij de game en je zou denken dat de muziek voor Motorstorm is gemaakt!

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Motorstorm ragt, scheurt en baggert er op los op veel verschillende parkoersen en in veel verschillende voertuigen. De verscheidenheid in de game is zo groot dat je het zelfs ziet tijdens de races zelf. Iedere lap hoeft nooit hetzelfde te zijn dankzij de non-lineaire wegen. De laadtijden duren wel lang en online is het niet de beste racegame, maar als je dit voor lief neemt heb je een geweldige woestijnracer. Grafisch is het een van de mooiste games op de markt en het lijkt alsof de muziek gemaakt is voor Motorstorm. Deze game is een must-have voor iedere PlayStation 3 bezitter!

    Goed
  • Non-lineaire wegen
  • Veel voertuigen
  • Goede online modus
  • Uitstekend uitgebalanceerd
  • Veel races
  • Eentonig
  • Laadtijden

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot MotorStorm

Ontwikkelaar:

Evolution Studios

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

23 maart 2007

PlayStation 3

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord