Party Animals

 • Ontwikkelaar Recreate Games
 • Eerste releasedatum 20 september 2023
 • Platformen Pc , Xbox One , Xbox Series
 • Genre Party
 • Gameliner score

Review: Party Animals - Een gang aan beesten - Xbox Series

Ik meen mij een tijd te herinneren, waarin er een bepaald soort partygame grijs gespeeld werd in het Let's Play landschap. Het ging altijd om aandoenlijke physics-gebaseerde titels, die bommetje vol zaten met interessante mini-games gepaard met een eigenaardige manier van spelen. Denk hierbij aan titels, zoals Human Fall Flat, Gang Beasts, enzovoorts. Anno 2023 - lang na de gloriedagen van de Let's Play - komt er een nieuwe deelnemer het strijdtoneel opgewandeld. Hier is Party Animals van de Chinese ontwikkelaar Recreate Games. Met Xbox Game Pass aan hun zijde kan het feestje beginnen, want Party Animals heeft alle ingrediënten om er een topfuifje van te maken - al smaakt deze verjaardagstaart niet altijd even vers. Pak je confettiknallers maar uit je tas, want hier is de review van Party Animals!

Schattig geweld

Ik kan kort en bondig vertellen wat voor soort game Party Animals is: het is Gang Beasts. Oftewel, het is een aandoenlijke partygame, waarbij de absurde physics voor een enorme lading aan hilariteit zorgen. Je rent rond als een peuter met een waterhoofd en je doet er alles aan om de tegenpartij dwars te zitten. Door te rennen, springen, grijpen en meppen baan je je een weg door jouw beestachtige oppositie. Party Animals ziet er niet alleen gelikt uit, maar het weet ook net wat soepeler weg te spelen dan de concurrentie in dit subgenre. Begrijp me niet verkeerd - het blijft huilen met de pet op, maar je hebt wel het gevoel dat je iets meer controle hebt over jouw acties. Dus als je iemand een dropkick in z'n Murphy verkoopt, dan kan je niet wijzen naar je controller en claimen dat je er niks aan kon doen. Ja, die boze blik van mijn vriendin vergeet ik niet zomaar.

Party Animals heeft een beer van een line-up in huis, als we het hebben over de beschikbare maps en gamemodi. Recreate Games is erin geslaagd om elke map uniek aan te doen voelen. Terwijl je bij de ene map de ruimte hebt om rond te rennen, moet je op de houten brug erg voorzichtig zijn - mits je niet in de woeste rivier wilt kukelen. Ze zitten daarnaast vol met interactieve middelen, wat ervoor zorgt dat je goed moet blijven opletten. Een potje matten op de onderzeeër is allemaal leuk en aardig, maar wanneer er raketten beginnen te lanceren, zou ik toch wel wat meters afstand houden. Qua gamemodi is het ook feest. Ja, je hoeft niet alleen maar te knokken als je daar geen zin in hebt. Wat dacht je van een potje voetbal? Of heb je de behoefte om te racen op een locomotief? Party Animals is een feestje met diverse activiteiten - wat ontzettend belangrijk is in dit subgenre. Je wilt je namelijk geen moment vervelen en dat is mij nog niet overkomen tijdens mijn tijd met Party Animals. De intense potjes die ik ervaarde in de online multiplayer blijven mij bij - zeker omdat ik nog steeds nieuwe mini-games aan het ontdekken ben en hoe je die het beste benadert.

Hoewel er weinig aan te merken valt op de online multiplayer, is het fuifje minder besteed aan de lokale multiplayer. Middels splitscreen kan je met een co-op partner de custom games van Party Animals induiken, maar toch heb ik het idee dat hier meer te halen viel. Zo kun je niet de matchmaking in en verdien je vrijwel amper XP, wanneer je met jouw eigen georganiseerde festiviteiten aan de haal gaat. Daarnaast heb ik het idee dat Party Animals vooral een feestje is voor een grote groep mensen - het is geen date-materiaal. Extra jammer dat de volwaardige couch co-op niet op de uitnodigingenlijst stond, want het had Party Animals zeker gesierd als dat wel het geval was.

Je gedraagt je als een beest!

Party Animals valt en staat niet alleen met de selectie aan maps en gamemodi, maar ook de line-up aan speelbare mormels is van belang. Het is een beestenboel van heb ik jou daar, want de gehele dierentuin is losgelaten. Tuurlijk kun je spelen als je doorsnee hond of de kater die erg veel lijkt op Garfield, maar Recreate Games heeft wat exotische verrassingen voor ons in petto. Ja, er zijn flink wat bijzondere beesten waarmee je aan de slag kan gaan. Wat dacht je van een eland? Of een hamerhaai? Elk feestbeest heeft ook een selectie aan kostuums, waardoor je vaak wat waterige oogjes krijgt - simpelweg omdat het zo verdomd schattig is. Ja, denk hierbij aan een kitten met een regenpakje aan of een walrus verkleed als piraat. Je kunt veel van deze content ontgrendelen door ronduit Party Animals te spelen. Denk hierbij aan level up beloningen en de in-game verdienbare betaaleenheid. Zelfs met het behalen van achievements wordt je vaak beloond met een extra skin. Zo zien we het graag! Zo motiveer je de spelers die wat extra uurtjes in je game aan het feesten zijn. Dat vinden deze kontkrabbers vast leuk!

Ondanks dat er wat toffe manieren zijn om content te ontgrendelen, kom ik maar niet af van deze nare geur die ik af en toe ruik. Iets in deze game stinkt als een otter en dat is de manier hoe de in-game store in elkaar steekt. Microtransacties zijn aanwezig in Party Animals en ondanks dat deze extra betalingen niet absurd agressief gepusht worden, blijft het toch een nare nasmaak behouden. Kijk, je verdient genoeg content door de game simpelweg te spelen, maar premium skins worden toch in alle glorie getoond - alsof je een koekje voor de neus houdt van een hongerige labrador. Daarnaast is er een gachapon machine aanwezig. Eerst verdien je tokens door lekker de game te spelen, maar zodra die op zijn, vraagt de game met grote ogen of je niet stiekem wat echte centen erin wilt steken. Recreate Games, laten we het feestje nu niet bederven! Waren die cadeautjes die Microsoft in het gangpad had achtergelaten niet genoeg? Het is niet de ergste in-game store die je gaat tegenkomen, maar je merkt wel dat er wat subtiele hints worden ingezet om de speler een kijkje te doen nemen. Zeker wanneer je doelgroep (voornamelijk) bestaat uit jongere kinderen, vind ik dat je hier verantwoordelijk mee om moet gaan.

Het eindoordeel van Bram Noteboom

Ja, we hoeven er niet heel lang bij stil te staan, want het is per direct duidelijk wat Party Animals is: een vrolijke physics-gebaseerde brawler, waarbij hilariteit op de voorgrond staat. Het weet te lanceren met een diverse selectie aan maps en gamemodi, waardoor dit festiviteit tot in de late uurtjes kan worden voortgezet. Het heeft een aandoenlijk karakter, maar Party Animals kent ook zo zijn mankementen. Vooral de lokale multiplayer-opties zijn erg beperkt en de nadruk op de in-game store is nét wat te aanwezig in mijn optiek. Afijn, geen feestje is compleet zonder wat onnodig gekibbel, toch? Uiteindelijk biedt Recreate Games een partygame die je te allen tijde met je vrienden kan oppikken voor een heerlijk avondje zorgeloos gamen. Het partijtje van Party Animals is een feestje wat je niet wilt missen!

 • Pluspunten
 • Hilarisch met vrienden
 • Groot aanbod aan mini-games
 • Interactieve maps
 • Schattige beestjes
 • Toegankelijk
 • Speelt soepeler weg dan de concurrentie
 • Minpunten
 • Lokale multiplayer
 • Nadruk op in-game store
 • Niet geschikt voor singleplayer
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?