Aanbevolen spellen voor liefhebbers van Resident Evil

Hoe gaaf een game ook is, na verloop van tijd kan toch de wens ontstaan om een nieuwe game te ontdekken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Vandaag gaan we bespreken welke games geschikt zijn voor mensen die houden van de Resident Evil-spellen.

onbekend

Resident Evil

Voor de mensen die deze game nog niet kennen eerst een korte samenvatting. De serie computerspellen van Resident Evil is begonnen in 1996 op de Playstation en op Windows. Later werd het spel ook uitgebracht voor de gameboy en de Nintendo Game Cube en Wii maar ook voor de Xbox en de Nintendo Switch. Het valt onder de klassieke survivalhorrorspellen en bevat veel schrikeffecten.

In de eerste drie games draait het om het bestrijden van zombies, later zijn de vijanden parasitair geïnfecteerde mensen. Die bewegen een stuk sneller waardoor het spel ook meer om het afvuren van wapens draait. Daarnaast is ook het camera-standpunt veranderd van een vast punt naar over de schouder van de hoofdpersoon. Dit zorgt voor een meer dynamische speelervaring.

onbekend

Aanbevolen games

Subnautica
Voor de liefhebbers van survivalgames met een klein beetje horror is Subnautica een goede keuze. Hierbij strandt een ruimteschip op planeet 454GB, die volledig uit water bestaat. Vanuit de reddingscapsule kan de hoofdpersoon Ryle met een scanner informatie zien van vissen, planten en brokstukken. Deze informatie is van vitaal belang om verder te komen.

Er is een modus waarin je zonder levensgevaar het spel en de wereld kunt verkennen, maar uiteraard is er ook de normale modus. Deze is voorzien van een balk die aangeeft of je voldoende voedsel en water hebt geconsumeerd.

Het doel is om voldoende informatie te verzamelen zodat je van de planeet kunt ontsnappen. De adembenemende manier waarop gebieden grafisch weer worden gegeven in combinatie met zeer gevarieerde zeemonsters en de muziek zorgen voor een fantastische spelbeleving.

onbekend

Silent Hill
Bij Silent Hill kunnen liefhebbers van survivalhorrorspellen hun hart ophalen. De complexe verhaallijnen worden sterk beïnvloed door de keuzes die de speler maakt, waardoor verschillende uitkomsten mogelijk zijn. Het verhaal speelt zich af in een klein stadje (Silent Hill), waar de meeste kleine ondernemers zijn veranderd in monsterlijke gedrochten.

Het hoofdpersonage Harry Mason is met zijn dochter op weg naar Silent Hill voor een vakantie. Ze krijgen echter een ongeluk en als Harry bijkomt is zijn dochter weg. Hij gaat naar Silent Hill waar hij te maken krijgt met bovennatuurlijke gebeurtenissen. Hij moet flink aan de bak om zijn dochter terug te vinden.

Daarvoor moet hij steeds een kaart vinden om bij voldoende licht te kunnen kijken wat hem te wachten staat. Door het oplossen van puzzels kun je voorwerpen vinden die nodig zijn om te overleven. Om echt te begrijpen waar het spel om draait zul je het meerdere keren moeten spelen, waarbij de achtergrondgeluiden de griezelige en ongemakkelijke sfeer verhogen.

onbekend

Dead space
Ook dit is een survivalhorrorspel en het speelt zich in de toekomst af. De hoofdpersoon Isaac Clark is systeemingenieur en gaat met zijn bemanning naar een ruimtestation waarmee het contact verloren is gegaan en ze komen erachter dat de bemanning is uitgemoord en het gevaar is nog niet geweken. De buitenaardse wezens die Nectomorphs worden genoemd infecteren mensen met een virus waardoor deze in hondsdolle zombies veranderen.

Aan Isaac de taak om dit gevaar te bestrijden, waarbij normale wapens schaars zijn en hij vooral gebruikt maakt van geïmproviseerde wapens. Die zijn onder andere gemaakt van gereedschappen die in mijnen worden gebruikt. De zombies zijn echter niet makkelijk te verslaan en hebben een groot vermogen om zich aan te passen als ze verwond worden.

Aan het pak dat Isaac draagt is te zien hoe het met zijn gezondheid gesteld is zodat er geen balken in beeld zijn. Dat geldt ook voor de beschikbare ammunitie van de wapens. Deze donkere, beklemmende game met een piepend en krakend ruimtestation biedt naast het schieten op zombies ook diverse puzzels.

onbekend

Online slot games

Naast het spelen van een spel op een gameconsole zijn er ook legio mogelijkheden om online spellen te spelen. Dit zijn de zogenaamde Online Horrorslotgames. Deze speel je op online speelautomaten.

Uiteraard geldt ook voor deze spellen dat ze niet allemaal even goed zijn, maar er zitten ook pareltjes tussen, zoals Fat Drac, Mental en Tombstone R.I.P.

Er zijn diverse aanbieders die een vergunning hebben om deze spellen aan te bieden. Zo weet je dat een legaal spel speelt waarvan de aanbieder voldoet aan alle eisen die de kansspelautoriteit heeft gesteld.

Conclusie over games van liefhebbers van Resident Evil

Er zijn veel mogelijkheden als je een spel wilt spelen in het genre survivalhorror. Dat geldt zowel voor het apparaat waar je op speelt (computer of gameconsole) als het spel dat je kiest. Voor fans van Resident Evil is er niet alleen keuze uit de vele spellen uit deze serie, maar ook uit diverse andere spellen. Enkele voorbeelden zijn Subnautica, Silent Hill en Deadspace. Daarnaast is een ruime keuze van online slotgames, waarmee je een gokje kunt wagen om je online te vermaken.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?