Alles wat je moet weten over: Black Myth: Wukong

-

Black Myth: Wukong is een nieuwe action-RPG gebaseerd op de traditionele Chinese folklore. De game wordt uitgebracht door indie ontwikkelaar Game Science. Deze Chinese studio is in 2014 opgericht door voormalige werknemers van Tencent, die verschillende games voor pc en mobiel op de markt hebben gebracht. Game Science brengt de AAA-titel volgende maand uit en mocht je nog niet genoeg over de game, gameplay en releasedatum weten dan kun je dat vinden in Alles wat je moet weten over Black Myth: Wukong.

Wat is Black Myth: Wukong?

Black Myth: Wukong is gebaseerd op een personage uit de Chinese klassieker, Journey to the West. Een gedeelte uit dit verhaal focust zich op Sun Wukong (The Destined One) ook wel bekend als de legendarische Monkey King. Je volgt hem tijdens zijn taoïstische leerweg waar hij de wereld en het universum probeert te bevatten door Chinese religies en filosofieën te bestuderen. Zo hoopt hij door een grote spirituele groei de ultieme persoonlijke wijsheid te vergaren en uiteindelijk een goddelijke status te bereiken. Tijdens zijn tocht komt hij verschillende personages met hun eigen motivaties tegen en moet hij het opnemen tegen verschillende legendarische en mythische wezens.

Is Black Myth: Wukong een sequel?

Nee, Black Myth: Wukong is een nieuwe IP van Game Science.

Wanneer komt Black Myth: Wukong uit?

Tijdens de The Game Awards van 2023 is de releasedatum van Black Myth: Wukong bekendgemaakt. De game komt uit op 20 augustus 2024.

Black Myth Wukong 1

Wat is de gameplay van Black Myth: Wukong?

Black Myth: Wukong is third-person action RPG met Souls-like elementen. Zo kun je de wereld verkennen met je magische ijzeren staf en in verschillende dieren veranderen. Je komt verschillende antropomorfe vijanden tegen zoals apen, vossen en andere dieren. Daarnaast moet je het ook opnemen tegen grote groepen vijanden zoals in hack and slash games. Dit doe je met je magische wapen die je uit je oor tevoorschijn tovert en kunt verkleinen en vergroten. Je hebt beschikking tot magische aanvallen en kun je je verdedigen tegen aanvallen door te pareren en te ontwijken. En natuurlijk moet je het opnemen tegen belachelijk grote vijanden die eruitzien alsof ze je in één klap kunnen uitschakelen.

Welke personages zitten in Black Myth: Wukong?

In Black Myth: Wukong is Sun Wukong het hoofdpersonage. Het is niet waarschijnlijk dat je ook nog met een ander personage kunt spelen. Het is ook nog niet bekend welke andere personages uit de Chinese folklore je verder zult tegenkomen.

Is er een demo uit voor Black Myth: Wukong?

Op het moment van schrijven is nog geen demo uitgekomen. Het is ook nog niet bekend of de game een demo krijgt.

Black Myth Wukong 2

Hoeveel kost Black Myth: Wukong en welke edities zijn er?

Naast de Standaard editie van Black Myth: Wukong (69,99) zijn er drie andere edities te verkrijgen. De Black Myth: Wukong Digital Deluxe Edition (79,99) bevat de digitale soundtrack, Bronzebloud Staff, Folk Opera uitrusting (Mask, Almsgiving Armor, Leather Bracers, Buskins) en Window Chimes curio. Bij een vooruitbestelling ontvang je ook een Trailblazer's Scarlet Gourd. De Black Myth: Wukong Deluxe Edition (169,-) heeft een 1:1 bronzen replica van The Constricting Headband en een color print van Chaos at the Peach Banquet. Ook krijg je een Steel Case, Gold Sun Crow pin, Wind Chime necklace, Thunderstone ring en warranty certificate. De Black Myth: Wukong Collector's Edition (399,-) bevat naast de items uit de vorige zin: stamps and postcard, color print van Teaching of the Heart Sutra en een figurine of The Monkey King (40cm). Let wel op, want de Deluxe Edition en Collector’s Edition hebben geen fysieke disc. Je ontvangt de code voor de Digital Deluxe Edition.

Op welke platformen komt Black Myth: Wukong uit?

Black Myth: Wukong is op 20 augustus beschikbaar voor de PlayStation 5 en de pc. De game komt op nog een onbekend tijdstip naar Xbox Series X/Xbox Series S.

Waarom komt Black Myth: Wukong pas later naar de Xbox/Xbox Game Pass?

Black Myth: Wukong zou in eerste instantie tegelijk op de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc uitkomen, maar tijdens de Summer Game Fest 2024 werd aangekondigd dat de releasedatum voor de Xbox Series X/S is uitgesteld. Game Science heeft de reden niet gedeeld, maar de vertraging zou kunnen komen door hardware problemen waar de Xbox Series S al eerder last van heeft gehad.

Black Myth Wukong 3

Heeft Black Myth: Wukong multiplayer/co-op?

Black Myth: Wukong is een single player game dus er is geen mogelijkheid aanwezig om de game online met vrienden te spelen.

Krijgt Black Myth: Wukong post-launch content?

Op dit moment is het nog niet bekend of Black Myth: Wukong post-launch content krijgt, maar we houden je op de hoogte.

Zitten er toegankelijkheidsopties in Black Myth: Wukong?

De meeste Soulslikes bieden geen opties voor een moeilijkheidsgraad, maar het is nog niet bekend welke toegankelijkheidsopties er in Black Myth: Wukong zitten.

Alles wat je moet weten over black myth wukong

Nu ben je op de hoogte en weet je Alles wat je moet weten over Black Myth: Wukong. Mocht je nog meer willen weten over de aankomende game, laat het ons weten in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Black Myth: Wukong

Ontwikkelaar:

Game Science

Uitgever:

Game Science

Release:

20 augustus 2024

Gameliner Awards:

Best of gamescom 2023

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord