Alles wat je moet weten over: F1 24

-

In de pitbox van EA is men druk in de weer om F1 24 'ready to race' te krijgen en wie de reeks al een tijdje volgt, weet globaal wel wat men te wachten staat zodra de lampen uit gaan. Maar de wereld bestaat niet louter uit alles-wetende Adrian Neweys. Mocht je bij het horen van termen als pole position en downforce harder beginnen te vloeken dan Gunther Steiner in zijn hoogtijdagen omdat je geen flauw idee hebt waar deze op slaan, dan bestaat de kans dat je nog niet zo bekend bent met F1 24. Speciaal voor jou - en voor eenieder die graag de feiten op een rij heeft - bespreken we Alles Wat Je Moet Weten rondom F1 24.

F1 241

Wat is F1 24?

F1 24 is een jaarlijks terugkerende Formule 1 racing sim welke door Codemasters wordt ontwikkeld en door EA wordt uitgegeven. Net als met andere sport games van EA zijn de meest voor de hand liggende veranderingen terug te vinden in de nieuwe auto's, diens livery's, updated circuits en de coureurs.

Is F1 24 niet gewoon F1 23 met kleine tweaks?

Men roept wel eens dat het jaarlijks kopen van een game als FIFA, NBA 2K of in dit geval F1 zonde van het geld is, omdat de game amper verandert ten opzichte van het jaar ervoor, hooguit op grafisch vlak. Toch pleit EA er hard voor dat F1 24 genoeg veranderingen doorvoert om de ervaring fris aan te laten voelen. Zo zou de handling van elke bolide een stuk getrouwer aan moeten voelen door EA's Dynamic Handling, wat vooral in-game onder natte weersomstandigheden merkbaar zou moeten zijn. Tenminste, dat beweert McLaren-coureur Lando Norris.

Kan F1 24 ook casual gespeeld worden?

F1 24 wordt hoofdzakelijk aangeprezen als een racing sim, maar wie niet zo thuis is in het reilen en zeilen van afstellingen tweaken en gewoon zorgeloos rondjes wil rijden op één van de vele circuits, kan ook prima uit de voeten met F1 24. Voor de bloedserieuze enthousiastelingen bevat F1 24 talloze opties om de bolide naar smaak en behoeven af te stellen. Wie liever direct in de virtuele monocoque kruipt en zich niet druk wil maken over het raken van een bollard meer of minder, kan de moeilijkheidsgraad wat naar beneden schroeven en wat assists aanzetten.

Win ik automatisch races wanneer ik Max Verstappen kies?

Nee. Het kiezen van Max Verstappen garandeert je helaas niet de winst in F1 24. Ook loont het niet om extra geld te investeren in F1 24, al willen we EA niet aanzetten tot het uitbrengen van F1 24: Stroll Edition
F1 24 Max Verstappen

Gekke vraag, maar ga ik op z'n minst één keer 'Ki, ki, ki, ay, ay, rrrra!' te horen krijgen?

Er zijn natuurlijk allerlei kreten die de echte F1-fan graag zou willen terughoren in F1 24. "No Mikey no, that was so not right". Of "So box box, box box. No stay out, stay out! IN IN IN IN IN IN IN IN!" En wie kan het iconische "Can I have a break for once in my life? I'm going to cry and it's your fault" vergeten? Om de authenticiteit van F1 24 zo hoog mogelijk te krijgen heeft Codemasters naast nieuwe gezichtsscans ook een hele hoop geluidsfragmenten uit races geknipt en deze in de game verwerkt. Dus je moet niet verbaasd zijn wanneer je ineens een foeterende Yuki Tsunoda hoort wanneer je hem subtiel de grindbak in tikt. Maar of we Danny Ric's befaamde kreet gaan horen, dat valt te bezien.

Heeft F1 24 een solo campaign?

Jazeker, en volgens EA wordt het een solo campaign om van te smullen. Wie een beetje bekend is met F1, weet dat rivaliteit met een teamgenoot al snel op de loer ligt en de campaign van F1 24 stelt elke virtuele coureur dan ook op de proef; ben je een teamplayer of ga je voor je eigen succes? Middels het 'Recognition' systeem bouw je reputatie binnen het team op om zo je invloed op het team te laten gelden, maar dat kan ten koste gaan van je teamgenoot. En wie te hard van de toren blaast, kan zichzelf ook nog eens lelijk vergissen. Kampioen worden doe je niet alleen door een F1 bolide te besturen, dat doe je ook door je wat met de politiek op de achtergrond te bemoeien, en daar komt soms wel eens een geheime 'behind-closed-doors' meeting met een ander team bij kijken.

Kan ik F1 24 in split screen modus spelen?

Geloof het of niet, maar in de Carrièremodus kun je het tegen je mede-bankzitter opnemen om zo de eerste coureur binnen het team te worden. Voltooi je jouw eigen doel of help je teamgenoot om het constructeurskampioenschap veilig te stellen? Het gaat op de sofa bepaald worden.

Bevat F1 24 crossplay?

F1 24 ondersteunt inderdaad crossplay, wat betekent dat je online met of tegen je vrienden kunt racen, ongeacht de console die ze hebben.

Wanneer komt F1 24 uit en op welke platforms?

F1 24 verschijnt op 31 mei van dit jaar en zal te spelen zijn op de pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5. Wie F1 24 op pc speelt, kan zich ook nog eens verheugen op een ritje in virtual reality. F1 24 zal namelijk net als diens voorgangen PC VR ondersteuning bieden. Helaas zullen PS5-bezitters het zonder een dedicated VR-versie moeten doen.

F1 242

Yo-hee, yo-hoo, YO-PLUCKING-HO! Daar heb je het wel zo'n beetje. Alle info die je nodig hebt om goed voorbereid F1 24 in te stappen. Mochten we nog iets vergeten zijn of iets gezegd hebben wat 'so not right' is, mail dan vooral even met onze wedstrijdleiding (michaelmasi@gameliner.nl) of laat het ons weten in de comments.

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot F1 24

Ontwikkelaar:

Codemasters

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

31 mei 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS4
XONE
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord