Alles wat je moet weten over: Mario vs. Donkey Kong

-

Negen jaar na de release van Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars is het tijd om terug te keren. Dit keer met een remake van de eerste Mario vs. Donkey Kong-game op de Nintendo Switch. Vorig jaar werd de Mario vs. Donkey-remake onthuld tijdens de Nintendo Direct en nu is de release bijna daar. In dit artikel probeer ik alle informatie over de game voor jullie op een rij te zetten.

Wat is Mario vs. Donkey Kong?

Mario vs. Donkey is puzzel platformer en een spin-off van de iconische Mario-franchise. De eerste game verscheen in 2004. Mario vs. Donkey Kong staat in het teken van de rivaliteit tussen de loodgieter en de grote aap, net zoals in de allereerste Donkey Kong-game uit 1981. De game bestaat uit verschillende levels met puzzels die je als de loodgieter moet zien op te lossen. Let wel op dat je minder bewegingsvrijheid hebt zoals je misschien van de Super Mario Bros. -games gewend bent. Mario kan bijvoorbeeld niet zo hoog springen, waardoor je gebruik moet maken van je omgeving om de puzzels op te lossen en het einddoel te bereiken. Hij kan wel een handstand doen om projectielen af te weren of een backflip doen om iets hoger te kunnen springen. Elke wereld eindigt met een boss fight tegen de grote aap.

Alles wat je moet weten over Mario vs Donkey Kong2

Waar gaat het verhaal van Mario vs. Donkey Kong over?

In Mario vs. Donkey heeft Mario een speelgoedfabriek in zijn bezit waar schattige speelgoedpoppetjes van de loodgieter geproduceerd worden. Donkey Kong ontdekt deze fabriek en besluit om deze figuurtjes te stelen. Als Mario hierachter komt besluit hij de aap te achtervolgen om de Mario poppetjes te redden door verschillende levels en werelden te voltooien en Donkey Kong te verslaan.

Wat is de gameplay van Mario vs. Donkey Kong?

Puzzels oplossen staat in Mario vs Donkey Kong centraal. Elk level volgt hetzelfde principe. Het bevat: een deur, drie cadeautjes, een sleutel en een speelgoed figuur. Het voornaamste doel is om de sleutel te vinden en de deur te openen, want dit geeft je namelijk toegang tot het volgende level. Om dit te doen moet je verschillende obstakels zien te overwinnen, zoals vijanden en afgronden. Het is niet verplicht om de cadeautjes en speelgoed figuur te redden, maar het is wel aan te raden. Als je alle cadeautjes verzamelt, krijg je aan het einde van het level een minigame om nieuwe levens vrij te spelen. Ook helpen de mini figuurtjes met de gevechten tegen Donkey Kong aan het einde van elke wereld.

Alles wat je moet weten over Mario vs Donkey Kong

Heeft Mario vs. Donkey Kong online co-op?

Nee, helaas is het niet mogelijk om Mario vs. Donkey Kong online samen met iemand te spelen. Het is wel zo dat, hoewel het origineel helemaal geen co-op bevatte, het in de Mario vs. Donkey Kong-remake wel mogelijk is om via couch co-op of lokaal met iemand samen te spelen als Mario en Toad. Het is helaas niet mogelijk om als andere Mario-personages, zoals Luigi, Peach, Daisy en Waluigi te spelen.

Welke veranderingen zitten er in de Mario vs. Donkey Kong remake?

Naast de verbeterde graphics en de eerder benoemde couch co-op, zitten er ook nog wat andere veranderingen in Mario vs. Donkey Kong. Zo zijn er meer levels en twee nieuwe werelden toegevoegd genaamd Merry Mini-Land en Slippery Summit, met een totaal van honderddertig levels. De werelden uit de originele game: Mario Toy Factory, Donkey Kong Jungle, Fire Mountain, Spooky House, Mystic Forest, Twilight City en World DK keren terug in een nieuw jasje. Verder is er ook een aantal nieuwe modi om te ontdekken. Zo heb je de Casual Mode voor als je zonder tijdsdruk de game wilt spelen en krijg je een aantal checkpoints waar je terugkeert als je de fout ingaat. De modus Time Attack doet juist het omgekeerde, want daarin moet je juist zo snel mogelijk een level voltooien voordat de timer afloopt. Nintendo heeft ook bevestigd dat de Plus en Extra levels uit het origineel ook terugkeren. Dit zijn uitdagendere versies van de levels in de game, waarin je niet de sleutel moet vinden, maar een Mini Mario die je naar de uitgang moet leiden.

Zitten er cutscenes in Mario vs. Donkey Kong?

Als we de eerste Mario vs. Donkey Kong-trailer bekijken, lijkt het erop dat in ieder geval de openingscutscene terugkeert in de remake. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de andere cutscenes in een nieuw jasje ook weer in de game te vinden zijn.

Op welk platform verschijnt Mario vs. Donkey Kong?

De Mario vs. Donkey Kong-remake verschijnt exclusief op de Nintendo Switch.

Wanneer komt Mario vs Donkey Kong uit?

Mario vs. Donkey Kong verschijnt op 16 februari 2024.

Alles wat je moet weten over Mario vs Donkey Kong1

Ga jij Mario vs Donkey Kong in huis halen? Laat het ons weten in de comments!

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario vs. Donkey Kong

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

16 februari 2024

Reviewscore:

Platforms:

NSW
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord