Drie van die: Mario en Donkey Kong rivaliteiten

-

Hoewel de vijandschap tussen Bowser en Mario de laatste jaren de hoofdrol speelt in de Mario games, begon het allemaal met de rivaliteit tussen Mario en Donkey Kong in de jaren tachtig. Deze rivaliteit is door de jaren heen meerdere malen een terugkerend thema in het Mario universum. Om deze iconische rivaliteit in het zonnetje te zetten en de release van Mario vs Donkey Kong te vieren. Heb ik drie momenten uitgelicht waar de rivaliteit tussen de loodgieter en de grote aap duidelijk te zien is.

Donkey Kong (1985)

Natuurlijk is deze lijst niet compleet zonder de game waarmee het allemaal begon. In Donkey Kong wordt Pauline ontvoerd door Donkey en neemt hij haar mee naar de top van een hoog gebouw. Jumpman, het personage dat uiteindelijk de naam Mario heeft gekregen besluit achter de aap aan te gaan om Pauline uit de klauwen van Donkey Kong te bevrijden. Deze game is vandaag de dag nog steeds vermakelijk om te spelen en heeft letterlijk geschiedenis geschreven. Donkey Kong heeft namelijk niet alleen de grond gelegd voor de Mario-franchise, maar is ook de oorsprong van de rivaliteit tussen de aap en de loodgieter. Wil je meer weten over de game Donkey Kong? Lees dan onze The Way of Mario over de volledige geschiedenis van de game en de franchise die daaruit voortkwam!

Mario Donkey Kong rivaliteit

Mario vs Donkey Kong

Na Donkey Kong bekoelde de rivaliteit tussen Mario en de aap. Eén van de redenen daarvoor was de introductie van de Koopa King Bowser, die Mario vandaag de dag nog zijn leven zuur maakt in de games van de loodgieter, maar ook omdat Donkey Kong zijn eigen avonturen beleeft in de Donkey Kong Country-games. Nintendo besloot in 2004 de rivaliteit nieuw leven in te blazen met Mario vs. Donkey Kong, een 2D puzzel platformer waar Donkey Kong inbreekt in Mario’s speelgoedfabriek en alle mini Mario’s steelt. De loodgieter is hier natuurlijk niet blij mee en achtervolgt Donkey Kong om zijn mini-figuren te redden. Tijdens de achtervolging komt Mario door verschillende werelden en neemt hij het meerdere malen tegen de grote aap op in een bossfight. Hier kwam een franchise uit voort met games op de GameBoy Advance, DS, 3DS, Wii U met de remake van de eerste game op de Nintendo Switch als nieuwste release in de franchise. Lees hier onze Alles wat je moet weten over: Mario vs Donkey Kong als je nieuwsgierig bent naar de nieuwste release binnen deze franchise. Houd ook onze website in de gaten voor de review!

Alles wat je moet weten over Mario vs Donkey Kong

De Super Mario Bros. Movie

In de laatste jaren lijkt er in de games een vriendschap te zijn ontstaan tussen Mario en Donkey Kong. Ze karten samen in Mario Kart en vieren feest in Mario Party om een paar voorbeelden te noemen. Toch konden Mario-bedenker Shiguru Miyamoto en Illumination Studio’s het niet laten om de rivaliteit een grote rol te laten spelen in de Super Mario Bros. Movie. In de film ontmoeten Mario en Donkey Kong elkaar in het Kong koninkrijk en botert het al meteen niet tussen de twee. Mario moet namelijk de aap verslaan in een gevecht om de hulp van alle Kongs te krijgen. De relatie verbetert wel naarmate de film vordert, maar toch probeert de een altijd net iets beter te zijn dan de ander. Dit levert de nodige grappige momenten op. Lees hier Patricks Super Mario Bros Movie review!

Mario Donkey Kong rivaliteit1

Dit waren drie rivaliteiten tussen Mario en Donkey Kong. Wat is jouw favoriete game rivaliteit? Laat het ons weten in de reacties!

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario vs. Donkey Kong

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

16 februari 2024

Reviewscore:

Platforms:

NSW
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord