Alles wat je moet weten over: Nintendo World Championships: NES edition

Geplaatst: 8 juli 2024 10:00
Aangepast: 8 juli 2024 12:56
-

Eén van de unieke games deze zomer is misschien wel Nintendo World Championships: NES edition. De game is gebaseerd op de E-sport competitie van Nintendo, de Nintendo World Championships. Dit artikel legt precies uit wat je moet weten over deze game en wat je allemaal kunt verwachten.

Wat is Nintendo World Championships: NES edition?

Nintendo World Championships: NES edition is een party game die bestaat uit compilaties van verschillende, iconische NES-games. Zo kun je de originele Donkey Kong in de game vinden, Ice Climbers, Excitebike, The Legend of Zelda, Super Mario Bros. en ga zo nog maar even door. Alleen waar het bij de meeste partygames draait om de beste resultaten, draait het bij Nintendo World Championships: NES edition om snelheid. Jij moet de minigames zo snel mogelijk uitspelen om als winnaar uit de bus te komen, net als een Speedrun waar spelers een volledige game zo snel mogelijk uit proberen te spelen om records te verbreken.

De (mini)games van Nintendo World Championships: NES edition

Nintendo World Championships: NES edition bevat hapklare stukjes van dertien klassieke NES-games die de speler zo snel mogelijk moet uitspelen. De lijst is als volgt:

 • Balloon Fight
 • Donkey Kong
 • Excitebike
 • Ice Climber
 • Kid Icarus
 • Kirby’s Adventure
 • Metroid
 • Super Mario Bros.
 • Super Mario Bros. 2
 • Super Mario Bros. 3
 • Super Mario Bros. The Lost Levels
 • The Legend of Zelda
 • Zelda II: The Adventure of Link

Op basis van hoe goed je de minigames voltooit, krijg je een aantal munten toebedeeld. Hoe meer munten je verdient, hoe hoger je op de ranking eindigt en hoe groter de kans wordt dat je wint.

Nintendo World Championships NES edition1

Bevat Nintendo World Championships: NES edition lokale en online co-op?

Jazeker! Je kunt met wel acht mensen tegelijkertijd deze game spelen op één Switch in de party modus. Let alleen wel op dat je goed je plek op het scherm onthoudt, want dat kan snel verwarrend worden in de chaos van het speedrunnen. Nintendo World Championships: NES edition bevat ook een uitgebreide online modus waar je het op verschillende manieren kunt opnemen tegen spelers van over de hele wereld.

De modi van Nintendo World Championships: NES edition

Nintendo World Championships: NES edition bevat vier modi die je kunt spelen:

 • Speedrun Mode: is een modus waar je meer dan honderdvijftig challenges kunt doen in verschillende NES-games. Zo moet je bijvoorbeeld zo snel mogelijk de mushroom in handen krijgen in Super Mario Bros, de Octorocks verslaan in The Legend of Zelda of de poort bereiken in Metroid. Het uiteindelijke doel is om natuurlijk je persoonlijke records te verbreken.
 • Party Mode: hier kun je met vrienden in verschillende Challenge Packs strijden om de titel van de beste speedrunner binnen de vriendengroep. In deze modus zijn compilaties van retro NES-games te vinden. Van boss compilaties, items bereiken of uitdagingen specifiek gericht op games als Metroid, The Legend of Zelda en Mario. Party Mode heeft Challenge Packs in verschillende moeilijkheidsgraden van makkelijk tot legendary. De makkelijke challenges duren tussen de vijf en tien minuten en bevatten korte minigames, de legendary modus duurt ongeveer twintig minuten en daarin moet je zo snel mogelijk Super Mario Bros. uit zien te spelen.
 • World Championship Mode (alleen online): in deze modus neem je het op tegen spelers van over de hele wereld in vijf verschillende wekelijkse challenges om de snelste tijd neer te zetten en te stijgen op de wereldranglijst. Let wel op dat je een Nintendo Switch Online abonnement nodig hebt om deze modus te kunnen spelen.
 • Survival Mode (alleen online): in deze modus speel je tegen de geesten van andere spelers online en moet je zo lang mogelijk zien te overleven in de challenges die de modus op je afstuurt. Je begint met acht spelers en dan vallen de vier spelers met de slechtste tijd af en moeten de overgeblevenen strijden voor een plek in de finale. In de finale nemen de twee beste spelers het tegen elkaar op in één laatste challenge. De Survial Mode bevat twee competities. Silver voor de casual spelers en Gold voor spelers met een hoge wereldranking die meer uitdagender is.
Nintendo World Championships NES edition 1
Nintendo World Championships NES edition 2
Nintendo World Championships NES edition 3
Nintendo World Championships NES edition 4
Nintendo World Championships NES edition 5

Wanneer komt Nintendo World Championships: NES edition uit?

Nintendo World Championships: NES edition verschijnt 15 juli exclusief op de Nintendo Switch. De game is alleen verkrijgbaar in de Nintendo E-shop in Nederland. Er was een exclusieve fysieke editie in de Nintendo Store voor 59,99, maar die is helaas uitverkocht op het moment van schrijven. De game is beschikbaar voor dertig euro.

Wanneer komt Nintendo World Championships NES edition uit

Dit was Alles wat je moet weten over: Nintendo World Championships: NES edition. Ga jij deze game in huis halen 15 juli?

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Avatar ZenigameDirect
ZenigameDirect

8 juli 2024 om 20:16

Fysieke versie gepre-ordered, ik ben benieuwd!

Avatar Jolienmauritsz
Jolienmauritsz

10 juli 2024 om 10:47

@ZenigameDirect Het is echt een game voor jou Nils!

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord