Alles wat je moet weten over: Persona 3 Reload

Geplaatst:

Over een weekje kunnen we aan de slag met Persona 3 Reload. Ben je bekend met Persona 3 en wil je weten wat er in Reload allemaal anders is dan in het origineel, of ben je juist een complete leek wat betreft de Persona-serie? Lees hier alles wat je moet weten over Persona 3 Reload!

alles wat je moet weten over persona 3 reload4

Wat is Persona 3 Reload?

Persona 3 Reload is een Japanse RPG van Atlus. Het is een remake van Persona 3 uit 2006, het vierde deel in de Persona-serie, die een spin-off is van de Shin Megami Tensei-games. Reload is ontwikkeld naar aanleiding van verzoeken van fans om een remake.

Wat is het verhaal van Persona 3 Reload?

In Persona 3 Reload ontdekt de hoofdpersoon, een middelbare scholier, zijn vermogen om een Persona op te roepen tijdens het mysterieuze Dark Hour. Hij sluit zich aan bij de Specialized Extracurricular Execution Squad (S.E.E.S) en leert over Tartarus, een toren die verbonden is met de Dark Hour, en de Shadows die de stad bedreigen. De missie van de groep is om twaalf krachtige schaduwen te verslaan om Tartarus en het Dark Hour uit te schakelen. Later realiseren ze zich echter dat hun acties Nyx hebben ontketend, een wezen dat het einde van de wereld kan betekenen.

Hoe is de gameplay van Persona 3 Reload?

Persona 3 Reload combineert elementen van traditionele RPG's en social sims. De speler, die de hoofdpersoon bestuurt, moet dagelijkse activiteiten zoals school en het opbouwen van relaties in evenwicht zien te brengen met het bestrijden van kwaadaardige Shadows tijdens het mysterieuze Dark Hour. De game is verdeeld in dag- en avondsegmenten, waardoor spelers hun acties kunnen kiezen. De hoofdpersoon kan meerdere Persona's oproepen. Dit zijn wezens die aan Tarotkaarten zijn gekoppeld en kunnen helpen tijdens gevechten. Sociale banden met andere personages hebben invloed op de gameplay, zoals het creëren van Persona's en gevechtsbonussen. De hoofddungeon, Tartarus, wordt 's avonds verkend en gevechten volgen een turn-based systeem met het Press Turn-mechanisme. Over het geheel genomen biedt Persona 3 een dynamische mix van simulatie van het dagelijks leven, sociale interactie en strategische turn-based gevechten.

alles wat je moet weten over persona 3 reload1

Wat is er in Persona 3 Reload anders dan in het origineel?

Persona 3 Reload behoudt de mix van RPG gameplay en sociale simulatie van de oorspronkelijke game, maar ondergaat aanzienlijke esthetische, grafische en technische verbeteringen die zijn geïnspireerd op verbeteringen die in latere delen, met name Persona 5, zijn geïntroduceerd. De gebruikersinterface is verfijnd met beschrijvingen voor verhaaltaken, die lijken op de UI van Persona 5. De kaartweergave is verbeterd en biedt meer details en markeringen voor essentiële locaties in het verhaal. Nieuwe toevoegingen aan de gameplay zijn onder andere uitgebreide activiteiten in de Iwatodai Dorm, zoals gesprekken met bewoners, koken, tuinieren, films kijken en boeken lezen om Social Stats te verbeteren. De hoofdrolspeler kan deze activiteiten samen met zijn teamleden uitvoeren, wat gevechtsbonussen oplevert. De klassikale vragen, verkenningsperspectieven en fast-travel-mechanismen zijn vernieuwd. Sociale banden zijn nu onbreekbaar, maar een nieuw sociaal element introduceert side stories voor ondersteunende personages. Tartarus behoudt zijn structuur, maar is visueel verbeterd met Unreal Engine 4-effecten. Ook wordt het vermoeidheidsaspect verwijderd en worden breekbare voorwerpen met verborgen items erin geïntroduceerd. In gevechten kunnen spelers directe controle nemen over de leden van de party en de interface is geïnspireerd op Persona 5. De vaardigheid Shift en de functie All-Out Attack worden geïntroduceerd en lijken op de mechanismen van Persona 5. De Shuffle Time na de gevechten is aangepast om handmatige kaartselectie mogelijk te maken, vergelijkbaar met Persona 4.

alles wat je moet weten over persona 3 reload2

Wanneer komt Persona 3 Reload uit?

De releasedatum van Persona 3 Reload is 2 februari 2024

Op welke platformen komt Persona 3 reload uit?

Persona 3 Reload komt uit op pc via Steam, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series. Persona 3 Reload is ook vanaf release beschikbaar via Xbox Game Pass.

Krijgt Persona 3 Reload DLC?

Persona 3 Reload krijgt verschillende Day One DLC. Het gaat hier om zeven DLC die allemaal afzonderlijk van elkaar aan te schaffen zijn, maar ook in een bundel in het Persona 3 Reload DLC Pack dat bij de Digital Premium-editie en de Aigis Edition zit. De DLC bevatten cosmetische items, zoals kostuums, maar ook verschillende Persona uit andere delen. Ook zit er een muziekpakket bij. De verschillende DLC zijn als volgt:

  • Persona 4 Persona Set: Izanagi, Magatsu Izanagi en Kaguya - €3,99
  • Persona 4 Golden Yasogami High School Costume Set - €2,99
  • Persona 5 Royal Phantom Thieves Costume Set - €2,99
  • Persona 5 Royal Shujin Academy High School Costume Set - €2,99
  • Persona 5 Royal Persona Set 1: Arsene, Captain Kid, Carmen, Cendrillon, Goemon, Johanna, Milady, Robin Hood en Zoro - €5,99
  • Persona 5 Royal Persona Set 2: Anato, Astarte, Hecate, Kamusu Sanowo, Loki, Merikrius, Satanael, Seitentaisei en Vanadies - €5,99
  • Persona 5 Royal BGM Set: Jaldabaoth, Last Surprise, Take Over, Throw Away Your Mask en Victory - €3,99

alles wat je moet weten over persona 3 reload3

Kent Persona 3 Reload een collector's edition?

Persona 3 Reload kent meerdere edities. Op alle platformen, behalve Game Pass, is de game digitaal beschikbaar in Digital Standard, Digital Deluxe en Digital Premium. De Digital Standard-editie bevat de game en als je Persona 3 Reload pre-ordered ook de pre-order bonus Persona 4 Golden BGM Set. Deze set brengt een aantal nummers uit Persona 4 Golden naar de game, waaronder Reach Out to the Truth, Time To Make History, I'll Face Myself -Battle-, A New World Fool, The Fog en Results. De Digital Deluxe-editie bevat naast bovengenoemde ook nog een digital artbook en digital soundtrack. Tot slot bevat de Digital Premium-editie dit alles en ook het Persona 3 Reload DLC Pack. Hiermee krijg je direct toegang tot alle DLC.

Naast de digitale edities zijn er ook fysieke edities van Persona 3 Reload beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series. De standaard fysieke editie bevat de game en wanneer je de game pre-ordered ook het Persona 4 Golden BGM Set. Daarnaast is er ook een speciale collector's edition genaamd Aigis Edition beschikbaar. Deze speciale editie bevat de game, het Persona 3 Reload DLC Pack, de pre-order bonus Persona 4 Golden BGM Set, een artbook, de soundtrack en een standbeeld van het personage Aigis.

Alles Wat je Moet Weten Over Persona 3 Reload

Zo, nu weet je alles wat je moet weten over Persona 3 Reload. Ben jij een echte Persona-fan en ga jij straks ook aan de slag met de game? Of wil je juist in de serie in gaan stappen en lijkt je Persona 3 Reload een goede game om mee te beginnen? Wat de reden ook is, je kunt nu goed voorbereid aan de slag!

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Persona 3 Reload

Series

Persona

Uitgever

Atlus

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

2 februari 2024

Ontwikkelaar

Atlus

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord