Persona-serie 22 miljoen keer verkocht

Geplaatst:
Aangepast: 5 maart 2024 20:17

De Persona-games zijn in totaal meer dan 22 miljoen keer over de toonbank gevlogen. Een mijlpaal voor de bekende JRPG-serie.

De Persona-serie heeft een mijlpaal bereikt door wereldwijd de 22 miljoen verkochte exemplaren te overschrijden. Dit is inclusief fysieke releases en digitale verkopen, met een totaal van 22,6 miljoen exemplaren op het moment van schrijven. Persona begon in 1996 met de release van de eerste titel en heeft wereldwijde bijval geoogst, waarbij Persona 5 uitblinkt als een vlaggenschip JRPG geliefd bij fans over de hele wereld. Het meest recente Persona 3 Reload bereikte binnen een week na de lancering wereldwijd 1 miljoen verkochte exemplaren. Om deze prestatie te vieren is er een speciale promotievideo voor Persona 3 Reload uitgebracht, waarin de remake van de game door P-Studio wordt getoond, met verbeterde gameplay en graphics en behoud van de essentie van het origineel. De video bevat het nummer Changing Seasons -Reload- van Atsushi Kitajoh van het Atlus Sound Team en eindigt met de zin van personage Akihiko Sanada, "It's time for our promise", waarmee de kijkers worden uitgenodigd om de "belofte" van de game opnieuw te beleven.

Het gaat dus erg goed met de Persona-serie. Lees hier onze review van Persona 3 Reload.

Bron: Persona Channel
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Persona 3 Reload

Series

Persona

Uitgever

Atlus

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

2 februari 2024

Ontwikkelaar

Atlus

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord